Uitgevlogen

Natuurlijk zijn er in de loop van de jaren al heel wat Leliaard pony's verkocht. Het zou leuk zijn als alles kon blijven, maar dan zouden we naar een ranch in Amerika moeten verhuizen denk ik. In Wijchen is er in ieder geval geen plaats genoeg. Met sommige eigenaren hou je contact en blijf je op de hoogte van het wel en wee van de betreffende pony, maar er zijn ook pony's die je uit het oog verliest. Soms krijg je dan na 10 jaar opeens een kaartje van een nieuwe eigenaar, dat is altijd een grote verrassing.

Op deze pagina willen we die "uitgevlogen" pony's in de gaten gaan houden. Hoe gaat het met ze, lopen ze in de sport, doen ze lekker niets en hoe zien ze er nu uit?
Heb jij een Connemara, die geboren is op De Leliaard? Laat het ons even weten en stuur een foto, dan kunnen we deze pagina vullen.

naam pony
naam eigenaar
adres
woonplaats
e-mail adres

verdere informatie:


 

Tja, dit moet ik natuurlijk eigenlijk wel wat beter bij houden. Op zich komen er niet zoveel reacties via deze pagina, maar ik zal hem toch maar even updaten. Eerst even terugkomen op onderstaande alinea. Chiel is al weer even geleden verkocht en vermaakt zich met Carlie van Meer. Douwe is naar Belgie vertrokken en heeft het daar ontzettend naar zijn zin: heerlijk buitenritten maken, precies wat hij wilde. En dan zijn het afgelopen jaar nog heel wat meer Leliaardjes van baas veranderd. Ankie is naar Bianca gegaan. Het heeft wat pijn en moeite gekost om het met elkaar te gaan vinden, maar het geduld van Bianca wordt beloond: ze vormen steeds meer een team en gaan elkaar steeds beter begrijpen. Ze zijn erg veel bezig met Parelli en daar op lijkende omgangsvormen en dat pikt Ankie super op. Haifa is ook verhuisd, zij staat bij Marja en zij zijn langzaamaan met rijden begonnen. Jip is naar Zelhem vertrokken en daar gaat het ook goed. Grappig genoeg kwam Gemma zijn eigenaresse een keer tegen op een wedstrijd. En dan natuurlijk Jasmijn: zij is naar Muriel in Varik gegaan. Ze heeft een heerlijk gezellig clubje waar ze bij in de wei staat en doet het uitstekend. Blue Inka is vorig jaar naar René en Els gegaan om met een clubje veulens in de wei te lopen en daar is hij tegen Sabrina aangelopen: die zocht een pony om mee te knuffelen en te frummelen en dat vond Inka een geweldig plan. Mochten er nog mensen zijn die vinden dat hun pony hier ook hoort: stuur maar een berichtje en ik zal het aanvullen.

Van de week kreeg ik opeens een mailtje van de nieuwe eigenaar van Castor. Daar gaat het heel goed mee, ze zijn erg blij met hem, hij is erg braaf. Dus dat was wel erg leuk. Hier op de foto zie je hem met zijn baasje Carola de Graaf.

Inmiddels heeft Daan ook een nieuwe eigenaar gekregen, hij gaat naar Groningen verhuizen. Fijn dat daar weer iemand enthousiast mee aan de gang kan. Douwe had ik zelf teruggekocht en die is inmiddels meteen doorverkocht naar Margriet Ausems. Zij zou zowiezo op hem gaan rijden, maar dat klikte zo goed dat ze hem meteen zelf gehouden heeft. En dan zoeken we nog naar een nieuwe baas voor Chiel. Voor deze brave en goede reus (1.54 m.) moet toch ook iemand te vinden zijn.

De laatste tijd worden er weer wat verkochte Leliaardjes doorverkocht. Ik vind het altijd jammer om te horen dat het niet klikte met een pony of dat de verwachtingen niet helemaal uitkwamen. Het blijven toch altijd pony's die een beetje bij me horen en als je dan hoort dat het niet helemaal lekker gaat, maakt het me een beetje verdrietig. Zo is Douwe naar een ander adres gegaan en wordt er voor hem nu weer een nieuwe eigenaar gezocht. Castor en Mario zijn ook al van eigenaar veranderd en voor Daan wordt er ook een nieuwe stal gezocht. Douwe is te weinig voorwaarts, Mario was juist weer te voorwaarts en bij Daan is de reden vooral tijdgebrek. Gelukkig gaat het ook goed met een aantal pony's: Carola heeft het vreselijk naar haar zin met Flame. Hij loopt inmiddels ook voor de wagen, dus dat gaat heel leuk. Ook Hinde en Hedwig vermaken zich uitstekend in België. Hier op de foto staan ze met nieuwe eigenaar Geert. En alweer een hele tijd geleden kreeg ik een brief uit Duitsland: met Ender ging het ook goed.
Famke en Fluweel hebben de term uitgevlogen wel heel erg letterlijk opgevat. Op een zondag in augustus is Fluweel in Nootdorp over een hek gesprongen om eens buiten de wei verder te neuzen. Ze zag wat verder op een paard rijden en vatte het plan op om dat eens nader te bekijken. Maar helaas: daar zat een wat brede sloot tussen en Fluweel belandde er midden in. Daar kwam ze niet 1,2,3 weer uit en de brandweer moest erbij komen. Fluweel kwam weer op het droge, maar Famke had het helemaal gehad en liet zich niet meer pakken. Twee dagen zijn ze bezig geweest en op het allerlaatst liet ze zich mee lokken naar de stal. Eenmaal daarbinnen had ze zo een halster om en was het leed geleden. Ze stonden redelijk snel op de trailer en nu zijn ze lekker bij Krista thuis, zodat ze daar met hun training verder kunnen. Op de foto Fluweel bij vertrek.

Omdat Marcia de eerste was die ons een mailtje stuurde over deze pagina, zullen we Douwe er ook als eerste opzetten.

Douwe is september 2001 gekocht door de familie Steijn uit Den Haag. Hij is een bruine zoon van Radetski van de Zonnehoeve en Marleen van de Leliaard (V. Atlantic Curragh). Met zijn maat van 1.45 en zijn ruime gangen, is hij een leuke rijpony voor Marcia. Soms moet ze hem wel duidelijk maken dat er in de manege ook gewerkt dient te worden, maar buitenritten vindt hij geweldig. Grootste specialiteit is wel knuffelen, lekker liggen met zijn hoofd in de armen van Marcia: wat wil je nog meer?

 

Daan van de Leliaard is in maart verkocht aan Marianne Baatz. Eerst is hij 2 maanden naar José Quack om nog iets verder beleerd te worden geweest, inmiddels is hij bij Marianne thuis en het gaat goed.

 


In april zijn Famke en Fluweel verkocht. Krista Wilschut zag de foto van Famke op de website van het Connemara stamboek en was op slag verliefd. Ze kwam in maart bij ons kijken en werd toen verliefd op Fluweel. En dat terwijl ze helemaal geen bruine pony wilde. Na rijp beraad heeft ze besloten beide dames te kopen. Dat is voor Famke en Fluweel wel erg gezellig, dan gaan ze samen naar een vreemde omgeving. Eind mei zijn ze naar Nootdorp vertrokken.

Op zaterdag 27 april is Mario naar zijn nieuwe huis gegaan. Hij is naar Marian van Hamersveld vertrokken. Marian gaat hem de komende weken zadelmak maken en gaat lekker buitenritten met hem maken. Ook zijn er plannen om hem voor de wagen te beleren. We zullen nog wel van ze horen. Mario is eigenlijk niet echt een Leliaard-pony: hij heet tenslotte Mario van Graaf Janshof, maar omdat hij als jong mannetje van 8 maanden bij ons is gekomen, voelt hij toch als een Leliaard-pony.

 

Al een tijdje geleden is Axel van de Leliaard verkocht. Deze zwartbruine ruin is verhuisd naar de familie Jacobs in Numansdorp. Hij wordt gereden door Valerie. Ze doen het in de wedstrijdsport rustig aan, maar ik krijg toch zo nu en dan winstpunten doorgebeld, dus er wordt wel gewerkt. Axel leek in het begin heel druk, inmiddels is het een brave, plezierige pony gebleken, die goed aanpakt.