Pony's
Hengsten Merries Jonge pony's Alles op een rijtje
      Keuring 2002

Klik hier voor merries die niet meer op de Leliaard zijn

Klik hier voor meer foto's

Kimberly van Graaf Janshof is met haar voskleur en brede bles een opvallende verschijning. Ze is geboren in 1986 en je zou verwachten dat de jaren beginnen te tellen. Nee dus: Kimberly is nog steeds een vlotte dame met zeer ruime bewegingen. Ze is zelf aan de fijne kant, maar geeft haar veulens toch altijd voldoende massa mee. Zij is 1 van de dochters van Atlantic Curragh die we nog hebben. Haar moeder is de chique Dun Maeve, die 29 is geworden. Als Kimberly op haar ouders lijkt, zal ze nog lang op De Leliaard rondlopen. .

In 2003 is Flashlight teruggekeerd op de Leliaard. En merrie uit de eerste jaargang van Brimstone van Graaf Janshof en dochter van Van de Arenbosch Black Beauty. Je kan zo goed zien dat het een dochter van Beauty is, soms is het net of zij weer in de wei loopt. Ze heeft gelukkig wel de goede galop van Brimstone meegekregen, want dat was wel een minpuntje van Beauty. Helaas is het in 2004 niet gelukt om Flashlight drachtig te krijgen.

Een echte Ierse dame is Ashfield Blue Pebbles. Zij is in 1998 naar Nederland gekomen en in eerste instantie gekocht vanwege haar zeer aparte kleur. Een valk roan, het kan haast niet aparter. Dat ze daarnaast nog mooi is en een uitstekende afstamming heeft (Ashfield Sparrow als vader en een Mac Dara dochter als moeder) maakt het plaatje helemaal af. Pebbles heeft erg moeten wennen aan haar nieuwe plek en baas, maar heeft haar stekje inmiddels gevonden. Ze heeft inmiddels 2 dochters en beide dochters hebben ook nog haar mooie roan-kleur meegekregen. Alhoewel Dolly ook de schimmelkleur bleek te hebben en inmiddels dus gewoon grijs is.


Goldstar van Graaf Janshof is 1 van de dochters van Looses Miscount die we nog hebben. Deze stermerrie was in 2001 merriekampioen en weet altijd weer te imponeren met haar uiterlijk. Ze heeft inmiddels twee veulens gehad en beide dochters behaalden een 1e premie als veulen. Toen Goldstar als 2-jarige in Wijchen kwam, is ze erg ziek geweest en leek het erop dat ze het niet zou halen. Dat ze zich dan toch nog tot zo'n mooie merrie heeft ontwikkeld, maakt het extra bijzonder. Goldstar is inmiddels Z-dressuur en we hopen dat ze de volgende keer dat ze op de keuring komt het keurpredikaat zal krijgen.

 

De even oude Anky van de Leliaard (1995) is in dit rijtje de eerste zelfgefokte fokmerrie. Zij is het laatste veulen van Black Beauty en voor de familie dus heel bijzonder. Met name het feit dat Beauty al 5 jaar niet drachtig was geworden en toen toch nog een merrieveulen kreeg en dan ook nog een zwarte was natuurlijk een grote verrassing. Anky heeft 1 dochter, de donkerbruine Fluweel van de Leliaard, maar wordt op het moment niet in de fokkerij ingezet maar in de sport. Zij is door Laurie Jansen naar het prestatiepredikaat gereden: M1 dressuur met 5 winstpunten en M springen met 5 winstpunten.

Blue Dolly van de Leliaard is nog een merrie die bij ons geboren is. Als embryo is zij met moeder Pebbles uit Ierland gekomen en is dus eigenlijk ook nog een rasechte Ierse. Met de bijzondere vader Thunderbay is zij toch wel een heel veelbelovende merrie. Dat juist zo'n merrie als twee-jarige ernstig geblesseerd moest raken en 3 maanden ernstig kreupel op stal moest staan, deed toch wel erg pijn. Gelukkig durfden we de stap om haar in te laten slapen niet aan en is zij met behulp van Bioscan er helemaal boven op gekomen en ze heeft vorig jaar zelfs haar eerste veulen gekregen. Het is een vosschimmel merrie: Le Cúnamh Bibi: dat is in het Iers: met dank aan Bibi of met hulp van Bibi. Bibi is het meisje dat Dolly letterlijk weer op de been heeft gekregen en we vonden dat we dat in uiting moesten laten komen in de naam van het eerste veulen. Toch handig dat het dan een merrietje was.

Daisy van Graaf Janshof is ook zo'n grote merrie. Haar vader is Murvey Mario, een Ierse hengst, die inmiddels naar België verhuisd is. Haar moeder is Nightflower van Graaf Janshof, die als opa Greaney Rebel heeft, wat weer de vader van Beauty was. Hier staat ze samen met Ben Hur in de wei, hetgeen het jaar erop Jasmijn van de Leliaard opleverde.Nog groter is Giga van de Leliaard. Het laatste veulen van Atlantic Curragh en Looses Miscount. Een schat van een merrie is het. Ze is groot, kan goed marcheren en is ook nog eens mooi. Op haar wil ik zelf gaan rijden, dus ik hoop dat ze nog iets zal groeien.

 

 

 

Kijk hier verder voor foto's van onze merries