Pony's
Hengsten Merries Jonge pony's Alles op een rijtje
      Keuring 2002

Jonge pony's

Kijk hier verder voor foto's van onze jonge pony's

Waar gefokt wordt, zijn jonge pony's. In de zomer zijn er natuurlijk de allerjongsten: de veulentjes. Meestal loopt er ook nog een groep jaarlingen en twee-jarige pony's in de wei. De hengsten of ruinen van die leeftijd lopen bij elkaar, in de kwajongens-groep. De jonge merries lopen of bij elkaar in een groep of gewoon bij de merries met veulen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid gras en de verdere bezetting van de weilanden.

Ook de 3-jarige pony's die niet voor de fok gebruikt worden, vallen nog onder de noemer jonge pony's. Dit kunnen 3-jarige ruinen zijn die ingereden (gaan) worden, maar ook 4-jarige pony's (of soms nog ouder). Inmiddels fokken we niet zo heel veel meer en zijn er nog wel een paar jonge pony's op de stoeterij, maar geen groepen meer.

In 2008 zijn er twee jaarlinghengstjes: Mr. Blue Sky en Mickey Stardust. Er is ook nog een jaarlingmerrie: Myra, maar zij staat nog in Eerbeek. Misschien krijgen ze nog een paar weidegenootjes van de zomer, maar dat is nog niet zeker.

Rechts zie je een foto van vier jaargenootjes op de keuring: Fluweel, Famke, Funny en Fleur.