Een dagje naar het strand: 14 december 2007

14 december was het dan eindelijk zover: Giga en ik togen naar Heiloo: om met Edith en Bibi naar het strand te gaan. Het was bijna windstil, droog met heel klein beetje zon en de tijden van het tij waren perfect: het kon niet beter. Okay: 20 graden was lekkerder geweest, maar ja.
We gingen van Heiloo naar Castricum via een super breed en mooi duingebied. Giga genoot met volle teugen: zulke gespitse oortjes heb ik nog nooit gezien! En ondanks dat ze het allemaal heel spannend vond, bleef ze zo mooi op tempo lopen. Echt heerlijk.

In de duinen kwamen we nog een paar mooie vennetjes tegen. Heerlijk om even doorheen te sjouwen. Bibi ging er in staan te stampen en Giga ging dat zo leuk nadoen. Was echt lachen! Eerst met rechterbeen en effe proberen: ja met het linkerbeen kan het ook :-).

Onderweg moesten we een paar keer door een hek. Het waren wel mooie hekken: speciaal gemaakt voor ruiters.

Met de grote hendel bovenop maak je het hek open. Dan druk je je paard opzij (soortement wending om de voorhand) en trek je het hek naar je toe. Dan kun je het pakken aan een uitsteeksel aan de voorkant en het helemaal opengooien. Er doorheen lopen en dan valt het vanzelf weer dicht. Het was even wennen, maar de tweede keer lukte al. Je ziet wel dat Giga het maar een rare boel vindt. Maar dan is ze toch zo braaf hè. Ze was trouwens de hele weg heerlijk braaf: ze is echt weer een berg treden gestegen op het laddertje :-).

 

En daar was de zee. Ik vond het zo gaaf om er te zijn!!!
De zee ingaan, is niet gelukt. Je ziet aan de sporen dat ze er steeds naar toe ging, maar dat ze dan zijwaarts het strand weer opging als er weer een golf aan kwam. Dat vond ze toch wel heel erg eng: water dat op je af komt "lopen".

 

In het gedeelte waar geen golven waren (werden tegengehouden door zandbankje) ging ze wel het water in en konden we lekker door het water stappen.

Bibi vond het ook wel interessant allemaal. We moesten niet te lang blijven staan: dan ging ze lekker met haar voet staan te stampen :-).

 

 

Tja, en daarna moest er natuurlijk lekker over het strand gegaloppeerd worden. Ze liepen heerlijk Bibi en Giga! Gewoon relaxed tempo, geen gejaag of getrek, gewoon genieten!
Aan het eind nog een stuk draf (Giga ging op het laatst ook echt lekker strekken! Zouden we dat in de wedstrijd terugzien?????????).
Edith kreeg het zelfs voor elkaar om terwijl ze naast me draafde wat foto's te maken!

 

 

Maar: het was wel een hele rit! In totaal 4,5 uur! Ik had echt overal pijn en Giga had ook flink de pijp leeg. Op de foto hiernaast zijn we net het strand af en rijden we langs de duinen bij Egmond aan Zee.
Toch viel de spierpijn zaterdag erg mee en leek Giga ook nog steeds zo fit als een hoentje.
Al met al was het een heerlijke dag!!