In juni 2006 is er een begin gemaakt aan het bouwen van stallen bij Inez thuis, zodat een gedeelte van de stoeterij daar heen kan gaan verhuizen. Hieronder een foto reportage van de sloop en de bouw.
Klik hier voor 2e pagina foto's sloop en bouw.

Paul en ik zagen er erg tegen op: het slopen en opruimen. Tja: met 4 linkerhanden in 1 huis, is dat ook best moeilijk. Gelukkig heeft papa een hoop maatjes die wat handiger zijn en ook wat materiaal hebben om mee te werken.
Slopen levert een hoop rotzooi op: containers zijn dus van groot belang. En een machine waar je het een en ander mee op kan scheppen ook: Wat zijn die mensen handig met zo'n bulldozer. Mark hield het allemaal in de gaten en had het goed voorbereid.

Er was ook het een en ander aan asbest te verwijderen en ja hoor: daar kwamen de witte mannen! Eerst moest het hele asbest-terrein afgezet worden met lint en moesten waarschuwingsborden geplaatst worden. Niemand mocht zich binnen het lint bevinden, tenzij je in wit verpakt was.
Zwaar werk hoor: zeker als het een beetje warm is: zweten in die witte overalls.
..
Het naar beneden halen van de platen en het verpakken van de platen in plastic was de laatste actie van dag 1. De volgende dag zouden de pakketen weggehaald worden.
Die ochtend werden we net na 7 uur al gewekt door geluid van een grote vrachtwagen: daar was de volgende afdeling slopers al. Ik moest als een speer m'n auto weghalen, want die stond voor de bulldozer. Die dag werd de rest van de schuur gesloopt. Stukje bij beetje en materiaalsoort per materiaalsoort, zodat het meteen gescheiden kon worden voor de afvoer.