Dagboek januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november

Dagboek 2002

Dagboek 2003

Dagboek 2004

Dagboek 2005
Dagboek 2006 Dagboek 2007 Dagboek 2008 Dagboek
2009
       

Dagboek
27 december

De dooi heeft niet doorgezet. Helaas helaas. Vandaag grijze dag met een temperatuur van 0 °. Dat schiet dus niet hard op qua dooi. Vanmiddag de tandarts bij een paar pony's gehad. Giga en Dolly lieten zich braaf behandelen en zelfs Dawn, waar ik toch wel erg tegenop had gezien, was super braaf. Ze vindt mij nu niet meer zo lief, maar dat zal wel weer afzwakken (hoop ik :-)). Bij Pebbles ging de actie wat minder geslaagd: ze ging op een gegeven moment de lucht in en liet zich toen omvallen en dat terwijl ze de klem in haar mond had. Nu heeft ze de buitenkant en de binnenkant van haar lip gescheurd en vanavond was het dik geworden. Arme Pebbles. Gelukkig kon ze nog wel eten. Ze kan ook zo panisch worden opeens. Blijven apartelingen de pony's die uit Ierland geïmporteerd zijn.

26 december

Inmiddels is het een stuk minder koud. Er is wel nog wat sneeuw bijgekomen en op sommige plekken is het door de wind flink op een hoop geblazen, dus hier en daar is het echt ploeteren door de sneeuw. Maar het dooit nu, dus ik hoop maar dat dat door zet en dat het niet allemaal weer op gaat vriezen, want dan wordt het wel heel ernstig glad ben ik bang.
Verder heerlijke kerstdagen gehad. Gewoon lekker relaxed thuis. Gisteren gezellig een stukje gewandeld en verder gepuzzeld, natuurlijk met de Top 2000 aan. Ik heb pannenkoeken gebakken, dat was een lekker kerstmaaltje. Vandaag ook weer gepuzzeld, de stal van Mister gemest en weer een pak kuil binnen gesjouwd. Dat kost wel wat meer moeite nu met de sneeuw: we maken het buiten open en dan rijden we het met de kruiwagen naar binnen. Is beetje behelpen maar ja. Het pak dat nu open is, is redelijk nat en fijn. Niet het grove gras dat we normaal hebben. Niet ideaal. Heb gisteren en vandaag nog wat foto's gemaakt. Ze staan hier: klik maar.
En natuurlijk moet er nog even een kerstkaartje getoond: in de hoofdrol: Sneep :-).

21 december

Oh, wat was het gisteren koud. Toen ik om 20.00 uur van mijn werk thuis kwam was het -14°. Dat is toch niet normaal meer. En een mist onderweg en op de snelweg werd je gewoon opeens getracteerd op een afrit die helemaal vol met sneeuw en ijs lag. Het was weer niet grappig. Vanochtend was het ook nog flink glibberen. Ben wel weer met de pont gegaan, want de snelweg stond weer helemaal dicht. Gelukkig waren de hellingen bij de pont goed te berijden.
Beestjes zijn gisteren maar binnen gebleven. Ze vinden er sowieso niets aan om naar buiten te gaan en om ze nou in die ijzige kou een uur te laten balen in de bak, dat vond ik ook niet nodig. Vandaag zijn er wel een paar buiten geweest, maar ze staan meteen voor het hek te kijken of ze al naar binnen mogen.

18 december

Oh wat een sneeuw. Bleh. Gisteren met pijn en moeite van mijn werk thuis gekomen. Vanwege de 43 km file was ik binnendoor gereden, maar ik kan je wel zeggen: met zulke sneeuw op de weg de dijk af moeten richting de pont is geen pretje! Met een slakkengang gereden, maar toch gewoon doorglijden als je remt. Ik had echt het hart in m'n keel zitten. Gelukkig kwam ik nog wel ruim voor mijn voorganger tot stilstand, maar leuk is anders. Zeker met een "afgrond" van 3-4 meter naast je. En dan weet je dat je aan de overkant ook nog de dijk weer op moet.............. Had al helemaal visioenen van terugglijden op de pont, maar gelukkig ging het goed. Volgende keer ga ik met sneeuw toch maar in de file staan.
Vandaag hebben we een kerstboom gekocht. Hij staat al in de kamer, maar de versiering moet er nog in. Gaan we morgen maar eens doen. Verder maar zo weinig mogelijk van huis. Er ligt nu toch wel weer een flink pak sneeuw en zoals altijd: nog geen sneeuwschuiver/strooiwagen gezien hier in de straat.
Ik kreeg deze kerstkaart van Marja, Aad en Melanie. Leuk hè: de logees Flashlight en Olijfje.

14 december

Gisteren inderdaad wezen springen. We zaten op het randje van het ijzel-gebied, dus dat was nog wel spannend. Bij ons was het regen en bij Laurie ijzel....... maar de springles ging erg leuk. Niet hoog natuurlijk na twee weken niks doen, maar lekker fris en vrolijk. Een keertje wel erg vrolijk: Giga schrok van een ietwat enthousiast springend paard en ging er echt in volle galop vantussen, daarna nog een rondje in uitgestrekte draf (en dat wil wat zeggen voor Giga :-)). Mooiste was de grote grijns waarmee Laurie er op zat. Gemma en ik hebben heerlijk zitten lachen binnen. Vanmiddag heb ik zelf weer een rondje gereden. Maar nu zijn de bermen inmiddels ook keihard en dus levensgevaarlijk om in te draven. Kunnen niet veel doen al met al. Ik heb wel Brim nog even lekker in de wei gehad. Dat is wel genieten voor hem.

12 december

Zo, ik had dit weekend echt even nodig om bij te slapen geloof ik. Zaterdag kalm aan gedaan, alleen wortels gehaald en natuurlijk de dagelijks stal-mest-en-pony-buitenzet-activiteiten en ik stortte 's middags om een uur of vier echt in. Ben dus maar naar bed gegaan, het was duidelijk mijn half-jaarlijkse instortmiddag. Paul heeft me om zes uur maar wakker gemaakt, want de hongerige menigte stond buiten alweer te trappelen. Toch ook vanochtend nog ernstig moe bij het wakker worden. Zou ik ooit fit opstaan? Vandaag een buitenritje met Giga gemaakt. Wat was die frisjes zeg. Ze werd gewoon woest toen ik haar terug naar draf nam op het galoppeerpaadje. Ze begon gewoon te grommen :-). Lekker ding. Morgen eindelijk weer eens naar de les en dan maar weer afwachten wanneer het volgende sneeuwgebeuren losbarst.

9 december

Gisteren hadden Paul en ik een dagje vrij. Pony's zijn lekker allemaal een tijd buiten geweest. Dawn, Dolly en Kimberly zijn lekker voor in de wei geweest. Dat is dan weer een voordeel van het vriesweer: dat ze de wei op kunnen. Over de weg was wel schaatsen, maar ze zijn heelhuids er over heen gekomen. Brim heeft lekker achter in de wei gelopen. De rest moest het met de keiharde bak doen, dat was wat minder.
's Avonds hadden we familiediner. Was erg gezellig: met een super grote groep door wat extra aanwas van spontane "stiefkleinkinderen". Leuk om iedereen zo bij elkaar te hebben.

5 december

Oh, wat jammer dat ik zo'n tijd niets geschreven heb. Ben te veel bezig met het schrijven op fora denk ik. Hierdoor heb ik geen puf meer om mijn verhaal in mijn eigen dagboek te zetten. Daar ga ik dan toch maar proberen verandering in te brengen.
Inmiddels hebben we alweer de nodige sneeuwboel achter de rug. Bleh. Op het moment is het aan het dooien en heeft het ook weer geregend, waardoor het nu een lekkere blubzooi is. Paul is nu druk bezig het erf beetje blub-vrij te maken, want als het allemaal gaat opvriezen vannacht, komen we niet meer weg met de auto. Hetgeen natuurlijk ook wel weer lekker zou zijn :-).
Maar even beginnen met een leuke fotosessie: de crossles op 28 november. Starring Giga, Lizzy en Funny! Klik hier.