Dagboek januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november

Dagboek 2002

Dagboek 2003

Dagboek 2004

Dagboek 2005
Dagboek 2006 Dagboek 2007 Dagboek 2008          

Dagboek
26 december

Heerlijk dagje niets doen vandaag. Lekker uitgeslapen en koffie op bed gedronken. Daarna beestjes gevoerd. Gezellig zo steeds met z'n tweetjes. Helaas is de bak nog geheel bevroren en het erf ook trouwens. De monstertjes staan nu dus al twee dagen binnen :-(. Hopelijk kunnen ze morgen wel naar buiten.
Gezellig met Paul samen gepuzzeld: De Hoek: een puzzel die we al heel lang hadden, maar nog niet gemaakt hadden. Hij bestaat uit een aantal rechthoeken in elkaar, waardoor je heel erg veel kantjes hebt. Was geinig om te doen. Het is een tekening van allemaal katjes die tussen rietstengels kijken. Verder nog een poging ondernomen om m'n bureau op te ruimen. Wel een tijdje zitten doen, maar er is nog niet echt veel van te zien. Het is echt gewoon een ontploffing op het bureau. Best wel veel doe dingen ook, dus dat schiet niet echt op.

24 december

Nou dat bevriezen heeft wat teweeg gebracht zeg. Er zaten meer dan 16 gaten in de leidingen!! Ze zijn vandaag tot 18.00 uur bezig geweest voordat ze alles hersteld hadden. Wat een rot klus. Gelukkig dooide het een beetje en is de boel los gekomen, zodat de pomp nu weer aan staat. Wat een gedoe. Hopelijk zet het dooien een beetje door: dan kan het erf ook weer sneeuw- en ijsvrij raken. We konden vandaag ook nog geen pak kuil binnen halen, dat hebben we buiten maar open gemaakt en met de kruiwagen naar binnen gesjouwd. Vanavond gezellig Harry Potter gekeken en nu naar bedje toe. Oh ja: ik heb ook nog een leuke puzzel gekocht: een Wasgij, dus het is weer onbekend wat de puzzel zelf wordt. Het heeft iets met kerst te maken en met kortsluiting. Ik verwacht een uit elkaar knallende kerstboom of zo. We zullen zien.

19 december

Dat was even een klein beetje sneeuw vandaag............ nou ja: wat zal het zijn: 30 cm? Een hele berg in ieder geval. Aan de ene kant is het wel gaaf, maar aan de andere kant is het ook wel een heel gedoe hoor. Het heeft bijna de hele dag gesneeuwd. Ik heb de pony's maar binnen gelaten, gezellig vinden ze het niet denk ik om in een sneeuwbui/storm te staan. Bij de geiten was het halve hok wit geworden, die heb ik maar even een pak stro gebracht. Hopelijk kunnen ze dan een beetje droog liggen. Bij de geiten voor waren er twee in een soort sneeuwpoppen veranderd. Die hadden blijkbaar buiten gestaan of in een hokje waar de sneeuw vrij spel had. Zelf lekker zitten puzzelen en de kerstboom gezet. Gisteren is Martina gezellig wezen eten. Was leuk weer even bij kletsen. Helaas is het water nog bevroren, dus er zijn heel wat emmers versjouwd en opgedronken vandaag.

19 december

Wat een gedoe hier: er is vannacht een stroomstoring van een paar uur geweest en daardoor heeft de pomp (en verwarming) in de waterleiding stilgestaan en dat is natuurlijk geen succes als het meer dan tien graden vriest :-(. Alles bevroren vanochtend. En het is overdag ook dik onder nul, dus er ontdooit nog helemaal niets. We lopen dus flink met emmers te sjouwen. Nou ja, dat is natuurlijk wel te doen, maar wel beetje jammer als je zo'n mooi pompsysteem hebt. Hopelijk is er niets kapot straks als het weer ontdooit is.
Bij Easter gaat het allemaal goed, Mark stapt inmiddels ook los met hem en Easter heeft gelukkig geen neiging om er van door te vliegen. Alleen zijn daar nu de straten ook opgevroren en glad, dus het stapwerk is even in de ijskast gezet.
Hier is alles wit. Ik denk dat er bijna 10 cm ligt. Kan er eigenlijk niet echt van genieten: vind het veel te koud, brrrrr.

12 december

Tataaaa: mijlpaal bij Easter: bijna 7 maanden na het ongeluk heeft Mark vandaag weer een stukje gereden. Okay, het is maar 5 minuten stappen, maar toch! Hij zat er maar mooi weer bovenop. Ik was er vandaag heen om Easter te enten en kon daardoor mee genieten van dit rondje. Je zag echt dat Easter het leuk vond om weer een hoofdstel om te krijgen en een zadel op. Echt: oortjes er op en wanneer gaan we???? Wat hem betreft hadden we een stuk verder kunnen gaan, maar ja, dat is nog niet de bedoeling. Aan de kogel is nog steeds niets te zien of te voelen (behalve de littekens van de drukking van het gips aan de achterkant). Spannend hoor!
Ik ben ook nog even bij Koss op stal geweest: die ziet er mooi uit en heeft het lekker naar z'n zin daar. Vanmiddag hadden ze oefenspringen en dat ging ook weer goed.
En gisteren dan eindelijk zelf met Giga gereden. Oh, ik kan wel merken dat ik een tijd niets gedaan heb. Alleen al het laarzen aantrekken was al vermoeiend. Rijden ging op zich goed, maar ik was dus echt helemaal uitgeput daarna. Sjonge jonge, wat een oud mens. Kon nog net de beessies voeren en ben toen uitgeput op de bank neergeplofd. En vandaag natuurlijk volop spierpijn. Tussenribspieren, buikspieren, alles wat je maar kunt verzinnen doet pijn. Morgen Laurie maar weer laten rijden, kan ik nog even herstellen :-).

8 december

Vandaag dan echt met Giga op pad geweest. Laurie kon zondag niet, dus we hebben het naar vanavond verschoven. Ze liep weer goed en liep ook weer te veren. Conditie is natuurlijk ver te zoeken, maar ze wilde in ieder geval weer werken. Er gloort dus weer hoop. Nu moeten we mij nog zo ver krijgen dat ik m'n oude botten weer bij elkaar raap en er op klim :-). Ik moet denk ik ook maar aan de homeopatische druppels, misschien dat er dan nog beweging in de zaak komt. De puzzel is inmiddels af. Die was echt leuk om te maken. En nu vind ik het jammer om hem weer af te breken. Hij is zo mooi. Nog maar even van genieten dan.

5 december

Paul en ik hebben maar weer eens Sinterklaas gevierd met z'n tweetjes. Heerlijk zo'n reden om elkaar lekker cadeautjes te geven. Ik heb twee puzzels gekregen. Ben met de tekening van Josephine Wall begonnen (zie foto). Wat een gave puzzel is dat zeg. Super mooie kwaliteit en heerlijke kleurtjes. Naast de puzzels ook nog een boek gekregen (Chocolat) en de DVD van Harry Potter. Leuk!! Ik zit nu lekker met een cd op m'n kop die ik Paul gegeven heb: Voice Male. Een a capelle groep. Dit is een cd met filmmuziek. Erg gaaf om te horen. Heb nu Once upon a time in the West in m'n oren: dat doen ze ook erg gaaf. Met de beessies gaat het allemaal z'n gangetje. De veulens maken het goed bij Marja. Mickey en Mister zijn begonnen aan hun eenzame leven als hengst. Mickey ging zo achter Mister aan als ze samen buiten liepen, dat ik het zielig voor Mister vond worden. Nu moeten ze om de beurt. Ik had verwacht dat dat een hele heisa zou worden, maar dat viel hartstikke mee. Alleen Mickey zet een keel op als hij alleen naar buiten gaat. Morgen gaat Laurie voor het eerst weer op Giga rijden. Ik heb er zelf wel een keer op gereden, maar kon de moed niet vatten om weer echt te gaan beginnen. Het zal wel even wennen zijn als het leventje met naar de manege heen en weer rijden weer gaat beginnen. Ben nu wel erg verwend dat ik niet meer op pad hoefde 's avonds.