Dagboek januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november

Dagboek 2002

Dagboek 2003

Dagboek 2004

Dagboek 2005
Dagboek 2006 Dagboek 2007            

Dagboek
31 december Wat is het koud. Bleh. Voor mij hoeft het niet hoor. Enige voordeel is dat de pony's de wei in kunnen, dat is wel heerlijk voor ze, maar verder vind ik er niks aan.
Maandagavond hebben Laurie en Giga gesprongen. Het ging goed. Giga begint het wat enthousiaster aan te pakken. Leuk! We zouden eigenlijk 's ochtends naar de crosstraining, maar die kon helaas helaas niet doorgaan door de vorst. Nu maar kijken wanneer we dit wel kunnen gaan doen. Jammer dat die cross-manie niet vorig jaar is begonnen toen ik nog lekker thuis was overdag. Nou ja, dan eerst nog maar verder met gewoon springen.
Is ook slim: ik zie nu dat ik in mijn vorige stukje niet eens geschreven heb dat ik ook nog prijs had op de wedstrijd. Lekker vaag......... Maar: we waren 2e met 186 punten en 1e met 187 punten. Toppie dus!!
Nou, ik ga me maar eens op de TV storten en gezellig oudjaarsavond vieren. De katten zitten veilig in huis opgesloten. Alle deuren op slot, mocht één van de monsters proberen de deur open te springen. Het was hier vandaag al een enorm dondergebeuren trouwens. Wat een dreunen zitten daar bij. Dat zijn echt geen gewone rotjes meer hoor!! Leek meer een aanstormend leger. Vreselijk vind ik het, dat vuurwerk. Zo zonde van het geld!! Om over de herrie, vervuiling en ongelukken maar niet te spreken. Nog even eindigen met iets leuks: de foto is ons uitzicht uit het keukenraam. Lekkere koppies hè!
Oh ja: ik heb ook nog foto's gemaakt van de pony's buiten: klik maar hier.
29 december Gezellig: aan m'n dagboek werken met de top 2000 aan!! Bob Marley & the Wailers zijn nu.
Gisteren wedstrijd gehad en het ging lekker. Paar haperingen in de galop: bij het terugnemen na de middengalop sprong Giga over (iets teveel buitenteugel denk ik), maar ik kreeg haar snel genoeg weer in de goede galop zodat ik nog een nette volte 15 meter kon rijden. En bij de tweede proef sprong ze een hoek te vroeg in galop aan, maar daar kon ik haar ook weer meteen in draf krijgen om in de tweede hoek netjes aan te springen. Verder liep ze erg lekker. Leuk. De foto hiernaast is vorige week gemaakt bij het rijden in de bak thuis.
Gistermiddag kwam Martina op de koffie. Heerlijk weer een middagje over Connemara's kleppen. Mjammie.
De pony's lopen nu lekker in de wei. Giga, Pebbles en Dolly lopen voor en Brimstone loopt achter in de wei. Vanmiddag ruilen we ze met de andere merries / Easter. Kunnen die ook even genieten. Het is wel erg koud, maar ik denk dat ze het wel een leuke afwisseling vinden.
27 december

Brrrr, dat is koud. Net Giga ingevlochten: koude vingers en tenen er aan overgehouden. Het wassen vanmiddag was ook niet echt lekker warmpjes. We hebben alleen haar staart en benen gewassen, om haar hals en hoofd ook te doen, vond ik iets te frisje. Gelukkig houdt ze zichzelf goed schoon op stal en nu met het witte zand in de bak, wordt ze daar ook niet meer vies. Handig.
Lekker rustige kerstdagen gehad. Donderdag is Debbie hier wezen eten en gisteren waren Paul en ik met z'n tweetjes.
's Middags nog gelest. Ging best lekker. Mevrouwtje Gieg is lekker aan het sjouwen de laatste tijd.
Dinsdag is ze nog bij de tandarts geweest, althans, de tandarts was hier. Easter, Giga en Flashlight waren netjes in orde, alleen het gewone vijlwerk was nodig. Gipsy had twee wolfskiesjes en haar wangen wel wat kapot van haken, dus die moest wat uitgebreider bewerkt. Kimperly's gebit is op zich okay, maar ze heeft tandvleesontsteking. Sommige pony's hebben dat, maar ze weten niet wat de oorzaak is. Ze heeft het niet in vreselijke mate, maar produceert daardoor wel meer speeksel en heeft dan ook meer tandsteen. Echt 100 % is het dus niet.
Dolly besloot dinsdag in hongerstaking te gaan. We hadden het eerste kuilpak van de oogst van dit jaar open gemaakt en daar was mevrouw niet van gediend. Snap niet wat ze er tegen heeft, want alle andere pony's eten het graag, maar zij keek het niet aan, laat staan dat ze het op at. 's Avonds heb ik haar eerst maar een plakje hooi gegeven om te kijken of ze überhaupt nog kon eten, maar dat had ze zo weg, dus dat was het probleem niet. Woensdag heeft ze zichzelf uitgehongerd en donderdag begon ze eindelijk er van te eten. Het was ook net een klein dwars kind: had ik wat kuil in haar stal gegooid: ging ze er gewoon met haar kont naar toe staan, dwars te kijken. Wat een monster. Achteraf maar goed dat ik haar niet door de tandarts heb laten bekijken: dan hadden we nooit verzonnen dat het door het kuilgras kwam: dan had de tandarts de schuld gekregen :-).
Morgen dus wedstrijd: zal wel fripsjes zijn het losrijden buiten. Ik voel nu mijn handen al.........

21 december

Gisteren eindelijk een keer naar Eline en Ben Hur wezen kijken. Het werd tijd: ze hebben inmiddels al 8 winstpunten, dus voor je het weet rijden ze Z2 en zou ik niet eens een Z1-proef gezien hebben. Ze reden geen spetterende proef, maar er zaten wel heel mooie stukken in. Vooral een paar eenvoudige galopwissels waren erg mooi en ook de voltes 8 meter gingen fraai. In de eerste proef pikten ze weer mooi een winstpuntje mee (205 punten). Eline heeft de punten nog voor zitten lezen in de auto en we konden ons goed vinden met de punten die gegeven waren. Dat vind ik altijd wel plezierig. En leuk om te weten dat als je sommige onderdelen wat minder rijdt, dat je dan toch nog een winstpunt kunt verdienen.
De beestjes hier thuis gaan goed. De geitjes hebben wel veel modder in de wei, dat is wel erg jammer, maar verder gaat het goed met ze.
Vandaag hier thuis gereden met Giga. De hoefslag is nu best goed, het midden van de bak nog wel erg zwaar, dus niet zoveel oefeningen gedaan, maar veel op de hoefslag geoefend. Lekker aan de overgangen gewerkt en dan is het toch fijn dat je thuis kunt rijden. Paul heeft nog wat foto's gemaakt. Die zal ik van de week wel even op de site zetten.

14 december

Hier gaat het allemaal z'n gangetje. Werk gaat leuk, maar het is wel lekker druk met de beestenboel er bij. Dolly is inmiddels helemaal gewend hier. De eerste dagen heeft ze wel slecht gegeten, maar nu gaat het super. De pony's genieten nog steeds van de nieuwe bak, maar er in rijden is nog niet echt mogelijk. Hij is nog erg zwaar. De hoefslag begint hier en daar wel te verbeteren, maar de rest is nog flink ploegen. En met de vorst is hij ook nog bevroren, dus dan wordt het helemaal moeilijk.
Vanochtend zag ik dat Geertje nog gedekt werd, dus het drachtig worden van de geitenbreiers gaat niet echt van een leien dakje. Nou lieten we ook wel erg veel geiten dekken (8!), dus echt heel erg vind ik het niet als er een paar niet drachtig worden. Maar ja aan de andere kant waren jonkies van Geertje nou wel weer leuk om te krijgen. We wachten het allemaal wel af. Met Hans in het natuurgebied gaat het trouwens goed. Volgend jaar gaan Gollem en Haplo daar ook lekker heen: kunnen ze mooi een zomertje rondstruinen.