Dagboek januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november

Dagboek 2002

Dagboek 2003

Dagboek 2004

Dagboek 2005
               

Dagboek
24 december Gisteren dan eindelijk een kerstboom(pje) gekocht en vandaag neergezet en versierd. Het is een schattig boompje. Ben benieuwd hoe lang hij deze keer blijft staan :-).
Giga is woensdag door osteopaath behandeld, ze zat erg vast achterin haar rug en in haar bekken, maar ze liet zich heel braaf behandelen en aan het eind was ze mooi los. Hoofd, hals en benen waren in orde, dus dat is mooi. Gisteren ging ik met haar wandelen en daar had ik toch wel even een heel andere Giga mee dan vorige week. Vlot meestappen, dribbelen en rondkijken en dat terwijl ik haar vorige week zo'n beetje mee moest trekken. Dat lijkt dus heel positief allemaal. Ze mag pas een week na de behandeling gereden worden, dat gaan we volgend weekend doen. Ik heb Laurie gevraagd er dan even mee te rijden om dat zij dan mooi kan voelen of ze nog stijf is of niet.
Vandaag de twee jong geitjes (Freija en Feanor) naar voren gehaald: eerst even bij de kudde in de wei laten lopen en toen met de hele bups naar binnen. Ik met vier geiten aan het touw en Paul er achteraan. Het ging als een speer: we hadden ze zo binnen. MAAAAAR: toen Paul even een riem voor Carmen ging halen en naar binnenbracht, deed hij de deur niet op slot en daar waren de twee monsters heel snel achter: floep: foetsie waren ze. Tja: zie ze dan maar weer in die stal te krijgen! Het werd een ware klopjacht over het erf: door de bak: Brim en Paul achter die geiten aan. Om je rot te lachen eigenlijk, maar toen even niet. De twee dames waren natuurlijk helemaal over de rooie, dus we kwamen alleen maar verder van de stal af. Toen hebben we ze maar in het middelste geitenweitje gejaagd (ik had Beertje en Zwiertje als lokgeiten mee genomen) en zowaar: we kregen ze in het hok (na paar keer flink door de modder gebaggerd te hebben) en op een gegeven moment stonden ze zo paniekerig in een hoek, dat we ze konden grijpen. Vlug riempjes gehaald en de buit naar binnen gesleept. Daar zijn ze ontwormd en hebben we hun hoefjes geknipt (ook meteen de hoeven van Xzytia, Carmen en Doortje gedaan) en de grote dames weer naar buiten gebracht. De twee "baby's" zitten nu nog in de paardenstal: daar laten we ze een paar dagen: kunnen we ze mooi wat meer aaien en proberen iets makker te maken. Daarna gaan ze in de "nieuwe" geitenwei! Cosmos staat nu achter, dan kan hij ook weer wat gras eten en wat meer rondlopen.
17 december

Da's wel weer erg lang geleden. Had niet zo'n puf, want we hebben wel een erg spannend avondje oefenspringen achter de rug: Laurie zou met Giga gaan springen en het eerste rondje ging super, het begin van het tweede rondje ook, maar bij hindernis 3 ging het fout: Giga raakte fors een balk aan en nam die mee tussen haar benen en dook daarna zo ongeveer met haar hoofd de grond in: Laurie werd naar voren gelanceerd en rolde gelukkig meteen opzij (ik geloof door een brul van JanVliet getriggerd) want Giga ging helemaal over de kop: benen in de lucht, een echte koprol. Ze stond gelukkig weer op en Laurie stond ook weer vlot op de benen. Het was even puzzelen om er weer op te komen want teugel en bakstuk waren kapot, maar dat hebben ze provosorisch weer in elkaar gezet en daar gingen ze weer: hindernis 1 en 2 weer okay, maar hindernis 3 had ze niet zo'n snuf meer in. Die hebben we dus een stuk lager gemaakt en daarna ging het goed. Laurie heeft haar daarna gewoon uitgestapt en er leek niets aan de hand. Na het afstappen werd Laurie zich toch wel ernstig bewust van een zeer pijnlijke duim. Die was ook erg dik en blauw, maar leek niet gebroken of uit de kom. Maar toen ik thuis was, belde Gemma dat Laurie toch onderweg naar het ziekenhuis was, want de pijn was zo erg geworden dat ze in de kantine onderuit gegaan was. Paar uur later kreeg ik sms-je dat het niet gebroken was, maar zwaar gekneusd en dat de pezen overrekt waren. Duim was in een strak verband gedaan en ze had de nodige pijnstillers mee naar huis gekregen. De volgende dag reed ze met haar paard alweer een springparcours, maar het ging allemaal nog niet van harte en ze heeft nog steeds flinke last een week later.
Giga leek in eerste instantie okay. Ik had zondag les van Wim Vonk en wilde daar toch wel graag aan mee doen. Ze was toch onregelmatig op de kleine volte linksom, dus we hebben voornamelijk stapwerk gedaan. Maandag zou Laurie weer op Giga rijden, maar ze bleek zo stijf en stram, dat dat niks werd. Ik ben toen een half uur aan de hand gaan stappen en dat hebben we dinsdag en woensdag ook gedaan. Dat valt alleen niet mee bij mij thuis omdat die bak zo vreselijk modderig is. Donderdag weer richting manege, maar toen bleek ze ook een dik achterbeen te hebben. Dat heeft ze denk ik thuis opgelopen doordat ze door Pebbles nog al eens opgejaagd wordt, ik denk dat ze zich verdraaid heeft. Laurie heeft er heel even op gezeten maar dat was helemaal niks, dus ik ben donderdagavond ook weer een tijd gaan stappen met haar. In het weekend kunnen we overdag over de weg stappen, dat is wel goed voor het dikke been en woensdag komt een osteopaath om te kijken of we d'r rug weer okay kunnen krijgen. Arme Giga.
Nog een paar andere nieuwsfeiten: Charlotte en Brigitte hebben het felbegeerde winstpunt in de Z1 gehaald, dus dat is super. Ben Hur en Eline zijn voor het eerst gestart: 2e prijs met 183 punten (achteraf bleek dat er een optelfout was gemaakt en dat ze eigenlijk 1e was met 190, maar ja). Bennie gedraagt zich uitstekend op wedstrijd, dus dat is prettig.

3 december

Bleh, wat een wind. Niks voor mij: wordt lekker een dagje binnen vertoeven.
Geen rare dingen meer gebeurd van de week, de pony's worden gelukkig iets rustiger, alhoewel het wel een stuk onrustiger is dan voordat Goldstar en Pebbles hier waren. Het komt met name door Goldstar: ze blijft gillen en slaan tegen Easter, die in de box naast haar staat. Die gaan we vandaag dus maar een box opschuiven. Verder is Giga ook veel onrustiger nou haar idool Goldstar hier is. Hopelijk zwakt het ooit nog af.
Van de week trouwens zo hard moeten werken op de les bij Laurie dat de rist van m'n laars het begeven had. Gelukkig kon Paul die donderdag laten maken en kon is 's avonds weer rijden.