Dagboek januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november Dagboek 2004 Dagboek 2003 Dagboek 2002
                             

Dagboek
31 december

Ik wist dat ik iets vergat gister: Funny en Eline hebben hun eerste oefenparcours gereden!! En: 1 weigering op een eng hekje, maar verder overal overheen. Hartstikke leuk. De startcoupons gaan aangevraagd worden. Ben heel benieuwd. Vandaag weer met Giga naar de bak geweest, ging goed. Ze was lekker fris in het begin. Kwam ook door al het geknetter van vuurwerk denk ik. Het leek wel oorlog zeg. Vreselijk. Ook nog met Fleur en Easter wezen rijden: ging ook goed. Terwijl Fleur reed, heb ik 1 kant van de hoefslag aangeharkt. Kreeg ik het lekker warm van. Daarna ben ik de Libelle gaan lezen: handig die klapstoeltjes in de auto :-).
De poessies zitten allemaal binnen, ze balen als een stekker, maar ja: ze moeten het nog maar even volhouden hoor. Alleen de stalkatjes blijven wel buiten, maar die gaan toch richting hooizolder.
De sneeuw was trouwens niet alleen de hooizolder in komen waaien, maar ook het huis in: vanochtend druppelde het van het plafond in de kamer. Het is ook zulk rotspul, sneeuw.
Toen ik naar de Roskam reed, kwam ik nog langs een groep jagers. Krijg daar toch altijd een rotgevoel van hoor: zie je 5 van die volwassen mannen met 20 meter tussenruimte door zo'n weiland lopen en een eind verder op staan er 2 kerels met geweer die arme dieren op te wachten. Gadver. Zag een haas rennen voor z'n leven, maar geen kans natuurlijk. Nee, ik vind dat niks. Ik was er helemaal naar van.

30 december

Wat een sneeuw!! Onze hele hooizolder is zelfs onder gesneeuwd: op de pakken hooi en stro, hoppa: dikke laag sneeuw. Is gewoon allemaal onder de golfplaten door komen zetten door de wind. Nou ja, we waren lekker op tijd thuis en zitten lekker binnen bij de kachel. We zijn net wel even wezen wandelen, zo bij het huis leek het best lekker weer, maar toen we de straat op gingen, kregen we opeens de volle laag van de wind. Bleh. Na 50 meter zijn we dus maar weer omgedraaid en terug naar huis gegaan. Nou, hier nog een laag ijzel overheen en dat wordt lekker morgen.
Ik ben gisteren trouwens niet wezen lessen met Giga: ze had een dik achterbeen. Nou ja: boven haar kogel aan de binnen-kant was het dik en warm. Nadat ze de hele middag in de bak had gelopen, was het wel weer dun, maar ik durfde toch niet te gaan rijden. Vandaag was het okay, dus van het weekend gaan we het maar weer eens proberen. Althans, als de sneeuw het toelaat. Fleur en Easter zijn gistermiddag wezen rijden en dat was goed gegaan.
Doortje (geit) had gisteren opeens diarree, waar dat nou weer opeens vandaan komt? Ze zijn op een hooi en water dieet gegaan (en brokjes trouwens), maar even geen kuilgras gegeven. Gisteravond leek alles weer in orde en vanochtend ook nog. Over hooi gesproken: ik heb Giga nu op half hooi/half kuil en dat gaat veel beter. Minder last van d'r buik en de stal blijft ook veel schoner. Dat moeten we dan maar zo houden.

29 december

Heb nu een dagje vrij. Van de week wel gewerkt: zo lekker rustig op de weg. Je zoeft echt naar Utrecht. Vanmiddag komt de hoefsmid in Wijchen, dus we gaan daar aan het werk. Als het goed is gaan we ook eindelijk op Daisy rijden, het valt niet mee om Patty en mij tegelijk in Wijchen te krijgen.
Tweede kerstdag was trouwens ook nog leuke dag. 's Ochtends met Brim gemend: hij vond het echt heel leuk om op pad te gaan. Hoefde maar drrrraf te denken en hij vloog al weg. We waren net op tijd weer terug: er kwam me toch een hagelbui aan zetten. Pffff. Ik ben ook nog met Giga wezen rijden, ging ook leuk. Vanavond weer eens naar de les.

25 december

Mmmmmmmm, wat een heerlijke dag. Lekker weer! Echt heerlijk. Vanochtend eerst koffie op bed en er toch nog redelijk op tijd uit. Beessies gevoerd en daarna ontbeten (met kerststol en suikerbrood: smullen dus). Daarna zijn we met Brimstone gaan wandelen. Hij was zo blij weer op pad te gaan: eerste stuk alleen maar lopen dribbelen. Volslagen onopgevoed verder: hup de berm in om gras te eten en daar vloog ik weer mee. Als ik ging hard lopen dan zette hij toch de sokken er in: strekken! Niet bij te houden. Lekker ding. Daarna wat opgeruimd en gefrutseld in huis en toen op pad met Giga: richting de manege. Lekker gereden, ze was super braaf. Alleen haar conditie houdt nog niet over. Het was wel grappig: na het rijden stapte ik de bak uit het gangpad in en toen schrok ze me toch van de deken en mijn jas die daar over de buis hingen. Gek beest.
Thuis de was opgehangen en daarna gezellig wat geborreld: glaasje Sangria en toastjes met verschillende soorten tappenade. Mjammie. Paul gaat nu kokkerellen: witlof en als toetje hebben we ijs: dat heeft papa met de postcodeloterij gewonnen.

23 december

Wat een ongelooflijke poepdoos is die Giga. Heel heel heel verschrikkelijk. Nou heeft ze ook wel last van dunne mest door het kuilgras en wat krampen, maar het blijft een onvoorstelbare puinbak die box van d'r. Verder heb ik eigenlijk niet zoveel te melden. Gisteravond ALV gehad van de Roskam (rijvereniging). Vergadering was best snel afgelopen, maar ben natuurlijk weer blijven hangen en lag dus veel te laat in bed. Vandaag nog gewerkt en nu lekker lang weekend. Morgen naar Wijchen: Connemaranieuws in de enveloppen stoppen. En dan lekker twee daagjes niets.

21 december

Vanavond weer les-avond geweest. Ik vind het echt leuk. Joanne en Fee waren goed vooruit gegaan, binnenkort gaan ze ook een keer naar de Roskam om te lessen. Ben benieuwd of Fee ook zo'n angst voor de andere paarden heeft. Easter had de springles nog in z'n kop zitten en was dus ietwat druk. Maar het ging wel goed. De springles was ook erg goed gegaan, jammer dat ik 'm niet gezien heb. En de les van Giga en mij ging ook leuk. Ik was wel moe aan het eind hoor, pffff. De galop wordt beter (Laurie kon niet eens merken dat ik sinds vrijdag niet gereden had. Altijd goed zo'n paar dagen rust voor een pony :-)). Komende week maar wel braaf oefenen. Jammer genoeg geen springles vanwege kerst.

18 december

De kerstboom staat er! Gezellig. Ben benieuwd hoe lang hij dit jaar weer blijft staan. We hebben zelfs een keer gehad dat hij er met Pasen nog stond :-). Dat boompje was gewoon weer gaan groeien in huis. Vandaag de hele bups in Wijchen ontwormd. Ze waren allemaal erg braaf. En tataaa: het veulentje van Dolly voelen schoppen. Leuk hè.
Eline en Funny zijn op pad geweest en hebben hun 1e winstpunt in de L1 gehaald. De eerste proef leek ook goed te gaan maar toen schrok Funny halverwege de proef bij de deuren van de bak en daardoor ging de galop een beetje de mist in, maar de tweede proef ging wel goed en daar hadden ze 156 punten. Het springen gaat ook leuk. Volgende week gaan ze een keertje naar een oefenparcours. Zou wel leuk zijn als ze zouden gaan starten met springen. Verder niet zoveel nieuws dit weekend geloof ik. Ben druk met de was bezig geweest, ook altijd heel verheffend.

16 december

Vandaag dan met Giga wedstrijd gehad. Wat een gedoe: eerst vanochtend staart gewassen en haar hals en manen. Staart helemaal uitgeplozen (die is wel ietwat uitgedund, volgende keer maar weer equistar gebruiken). Sokjes geknipt en de manen vlak achter haar oren weggeknipt. Hoofdstel gepoetst. Daarna ingevlochten. Ze bleef heel braaf staan. En dan de aankleding van de amazone. Pfffff. Witte rijbroek, hemd, T-shirt, witte bloes, plastron (ik stikte bijna), jasje. Oh ja: m'n rijlaarzen had ik ook nog zitten poetsen vanmiddag. Dat was wel even nostalgie: wat is dat lang geleden zeg, dat ik 's avonds laat m'n laarzen zat te poetsen voor de wedstrijd. Weer verder met m'n kleren: joggingbroek over de witte broek, ik mocht natuurlijk niet meteen vies worden. Het was echt weer een volksverhuizing richting manege.
Het losrijden viel me nog mee. Ze is wel een paar keer heel erg geschrokken, vooral als ze door twee paarden tegelijk belaagd werd, maar ik kon nog redelijk rijden. Alleen het galopperen heb ik maar over geslagen. Ik was nog heel even zenuwachtig, maar dat was maar een flits.
De proef ging best leuk. Alleen kwam ze wat vaak van de hoefslag afzetten. Luisteren naar het binnenbeen is nog beetje moeilijk. De grote voltes gingen best goed in draf. Nou ja, verder heeft het allemaal nog flink wat afwerking nodig, maar dat maakt niet uit. Ze is al super vooruit gegaan de afgelopen weken. Ik vond zelf de punten wat tegen vallen vergeleken met de anderen, maar 151 punten voor een 1e proef is natuurlijk best goed. Ik moet maar even een cursus volgen waarbij ik leer dat ik het rijden alleen voor mijzelf en m'n pony doe en niet voor de punten, maar ja, ik weet niet of mijn hersenen zo'n omschakeling nog voor elkaar krijgen.

14 december

Het eten was lekker en de avond was erg gezellig. Onverwacht optreden van een collega met contrabas en zang!! Was echt gaaf. En morgenavond hebben we alweer een kerstdiner: wat een verwennerij.
Vandaag moest er echter gewerkt worden: we hebben weer les gehad. Joanne en Fee mochten weer beginnen (ik moet toch eens zorgen dat ik daar kan gaan kijken), het ging goed en ze hadden goed geoefend. Ze was al langere passen gaan maken en ze vond het ook al leuker. Fleur en Easter gingen ook goed. Ze hebben even de noodrem geoefend: die heeft Easter zo nu en dan nodig bij het springen en Fleur kon 'm nog niet vinden. Maar behalve dat hebben ze ook hard gewerkt aan de dressuur. Ik heb heel klein stukje gezien en ik vond het er al keurig uitzien. Als ik dan Giga van de trailer haal, gaan Giga en Easter meteen naar elkaar hinniken. Smurfen. Oh ja, Giga en ik gingen ook best lekker. Had het idee dat m'n beugels 2 keer zo lang waren geworden na het invetten van het zadel afgelopen weekend, maar dat moet gevoels-bedrog zijn geweest. We hebben veel overgangen gereden en ik moest van Laurie ook nog afwenden op de middellijn en halthouden en groeten: als oefening voor vrijdag (ha ha: was ik natuurlijk al weken zelf mee bezig geweest). Ik vond het weer erg leuk de les en we hadden weer mazzel met het weer.
Met Bibi gaat het ook leuk bij Edith. Ze heeft gisteren even zadel opgehad, maar de singel vond ze echt heel vreselijk, dus hij heeft er niet zo lang opgelegen. Verder vindt ze het allemaal heel gezellig en interessant. Hindernisbaantje vond ze ook leuk om te doen en toen Edith met Flynn aan het werk ging, stond ze heel aandachtig te kijken en te hinniken, van: dat wil ik ook. Ik kreeg ook een mailtje uit Belgie over Douwe. Daar gaat het ook allemaal lekker. Er zaten ook wat foto's bij, die zal ik nog wel op de site zetten. Hij zit er lekker dik uit, volgens mij heeft hij het wel naar zijn zin. Gelukkig. Ik ben net zo'n moeder-kloek: als m'n kindertjes het maar naar hun zin hebben, dan ben ik ook tevree.

12 december

Vandaag is Giga weer wezen springen met Laurie. Ze deed weer zo haar best (Giga dan hè. Laurie ook maar daar gaan we sowieso vanuit). Vooral hoe ze over de balken draafde: het was je reinste passage: wat een verheven zweefmoment. Het was echt lachen! Maar ze ging weer overal overheen, ook best hoog deze keer. Nou ja, het is allemaal nog laag natuurlijk, maar toch al echte sprongen. Alleen moet ze nog leren haar achterbenen een beetje te buigen :-). Morgenavond heb ik kerstdiner van mijn werk. Aan de ene kant zin in: alle P&O'ers komen dan bij elkaar: stuk of 60-70 en dat is altijd weer leuk en lekker eten natuurlijk. Aan de andere kant ook weer niet: ik moet er weer heen rijden, in het donker zoeken en 's avonds laat weer terug. En die arme Paul moet de pony's verzorgen. Nou ja: gewoon lekker gaan smikkelen maar.

10 december

Toch niet naar Wijchen. Patty was ziek, dus konden we niet met Daisy werken en toen was de verleiding te groot om lekker thuis te blijven om allerlei klusjes te doen. Wat achterstallige mailtjes en briefjes weggewerkt en dat soort dingen. Wat is het koud en naar weer zeg. Bleh. Ik kreeg een mailtje van Sabrina over Blue Inka: dat gaat daar allemaal goed. Hij is lekker stevig geworden.
Ik was nog helemaal vergeten te melden hoe zielig Easter gisteren was. Ik had 's ochtends de pony's en geiten gevoerd en ging nog even een emmer schoon water naar de geiten brengen. Toen zag ik dat Easter maar een beetje in de hoek stond te staan en niet stond te eten. De schrik sloeg me om het hart want Easter en niet eten: dat betekent toch wel dat hij op sterven na dood is. Dus ik stond eerst even verschrikt te kijken en toen begon er heel voorzichtig een lampje te branden: ik had hem toch wel kuilgras gegeven???? Aaaaaaaaaaaaahhhh: nee dus. Had ik die arme pony helemaal vergeten kuil te voeren. Stel je toch voor dat ik die emmer niet naar de geiten had hoeven te brengen of via de andere deur naar de geiten was gelopen, dan had ik het toch helemaal niet gezien. Arme Easter. Shame on me!!!
Verder was Snoetje de afgelopen dagen ziek, paar keer overgegeven en hij wilde niet meer eten. Maar gelukkig eet hij weer sinds gisteravond. Hij keek zo zielig met van die waterige oogjes, maar nu is hij weer okay.

9 december

Sjonge, kom niet echt aan schrijven toe. Bij Bibi en Edith gaat het goed. Bibi vindt het allemaal nog wel erg spannend, maar ze blijft wel gezellig. Edith doet lekker rustig aan en heeft steeds allerlei afwisselende dingetjes in de dagelijkse gang van zaken: balkje in de longeerruimte waar ze door/overheen moet als ze van de wei naar de stal loopt: zo kun je dan heel terloops wel vast kennismaken met iets waar je overheen moet stappen. Vind het wel leuk om te horen wat Edith zo verzint.
Woensdagavond hebben we voor het eerst les gehad van Laurie: eerst Joanne en Fee, dan Fleur en Easter en dan Giga en ik. Ik vond het erg leuk en als ik het goed heb, Joanne en Fleur ook. Het was wel koud (en dan met name voor Laurie), maar het was leuk om te doen. En we leren er ook nog een hoop van: gisteravond op de les op de manege kreeg ik al compliment dat Giga zo vooruitgegaan was in de afgelopen 2 weken: glim glim.
Verder is het druk: overdag op het werk en dan 's avonds vaak rijden. Morgen ga ik maar weer eens in Wijchen kijken: daar ben ik ook al lang niet meer geweest. En zondag naar de film: Harry Potter. Leuk.

4 december

Wat een hectische week zeg. Elke avond snel van mijn werk naar huis, omkleden, trailer er aan en naar de manege gevlogen. Niet leuk meer. Maandagavond ging het springen dan wel niet door, want Laurie redde het niet, maar daar voor in de plaats ben ik naar Schijndel gereden en heb Condor opgehaald: de bok waar Carmen en Doortje mee gedekt zijn. Carmen was namelijk weer rits geworden en we hadden al die moeite natuurlijk niet gedaan om geen geitenbreiertjes te krijgen volgend jaar: dus Condor hierheen gehaald omdat het teveel stress zou zijn voor Carmen om weer naar Schijndel te verkassen. Condor loopt nu lekker bij ze in de wei en het gaat allemaal goed. Hoe we hem straks weer te pakken moeten krijgen, weet ik niet, want we kunnen niet zo goed bij hem in de buurt komen. Nou ja, regelmatig maar wat brokjes uit het kiloblik geven, kijken of hij wat makker wordt.
Laurie heeft woensdag nog op Easter gereden, toen kon Fleur niet. Hij was wel beetje lui geworden, maar verder ging hij weer goed aan het werk. Net zijn JanVliet en Fleur zelf met Easter naar Laurie geweest om te lessen. Behalve dat het regende, ging het rijden goed. Van Fee en Joanne hoor ik ook allemaal enthousiaste berichten, die genieten wel samen. Vandaag heb ik Bibi naar Edith gebracht. Vanochtend dus op tijd richting Wijchen met de trailer. We zijn denk ik kwartiertje bezig geweest om haar op de trailer te krijgen. Heel kalm aangedaan en ze is eigenlijk vanzelf achter mij (en de brokjes) aangelopen. Papa en Patty hebben 3 x een voetje iets naar voren geplaatst, meer niet. In het begin was ze nog beetje stommelig op de trailer, maar grootste gedeelte was ze kalm. Ook bij inhalen door vrachtwagens of in de tunnel kwam er geen reactie. En ze was niet nat bij aankomst, dus heel netjes. Ze bleef lekker kalm in d'r nieuwe stal en in het weitje. Het begin lijkt goed. Ben heel benieuwd hoe het verder gaat.