Dagboek januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november   Dagboek 2003 Dagboek 2002

Dagboek
30 december

Ik weet niet zo goed wat ik wil schrijven. Het schrijven over koetjes en kalfjes komt eigenlijk zo onbenullig over, terwijl er in Azië zo'n vreselijke ramp plaats vindt. Maar toch gaat in je eigen omgeving alles gewoon door en beleef je toch plezier of verdriet, ondanks zo'n achtergrond-gedreun in je hoofd over duizenden mensen die doodgegaan zijn in zo'n gebied ver weg. Je kunt hier ook weinig meer doen dan geld geven en medelijden hebben.
Gisteren hebben we wel een hartstikke leuke springwedstrijd gehad: Goldstar en Easter hebben het echt allebei super gedaan. Allebei waren ze in het eerste rondje foutloos, maar de barrage was niet goed genoeg om in de prijzen te belanden. Het tweede parcours vond Goldstar wel goed: ze liet haar voetjes iets te veel hangen: 2 balken. Easter had 1 balk, maar won daarmee toch de 1e prijs (van de 4). En wat nog gaver was: hij mag naar de Gelderse kampioenschappen. Dat vind ik wel heel erg leuk. Laurie had helemaal een top dag: ze was met nog een paard foutloos in de B en met New Hope was ze maar liefst twee keer foutloos in de M! En daar mag ze ook mee naar de Gelderse. Gelukkig is het deze keer niet op 1 dag. Super gedaan.

28 december

Brrrr, net de staart van Easter gewassen: daar krijg je nog best koude handen van met dit weer. En Easter waarschijnlijk koude achterbenen. Maar ja: je moet toch beetje behoorlijk de springring in komen morgen. We hebben morgen selectie-wedstrijden voor het springen: 2 keer starten in verschillende parcoursen. Goldstar in de L en Easter in de M. Ben benieuwd. Ik hoop echt dat Easter weer eens een foutloos rondje heeft.
We hadden afgelopen zondag volle bak in de ziekenboeg: twee stalkatjes nog steeds snotverkouden en echt ziek ervan. Snoetje was flink aan het overgeven en heeft bijna het hele weekend niet gegeten. Hij is inmiddels wel wat opgeknapt, maar nog niet helemaal jofel. Verder vond ik bij het voeren 's ochtends Okki liggend in het hokje en ze kon niet meer opstaan. We dachten al dat we haar in moesten laten slapen, maar toen Paul en ik samen gingen kijken en haar uit het hok haalde, bleek ze wel te kunnen staan, maar was ze flink kreupel aan een achterbeen. Paul heeft haar in de kruiwagen getild en zo hebben we haar naar huis gereden. Doortje liep er gezellig achteraan te dartelen. De hoefjes van Okki gekortwiekt en haar lekker wat eten gegeven. Daarna kon ze wel zelf weer opstaan en inmiddels is ze ook niet meer kreupel. We hebben ze nu nog met zijn tweetjes in de paardenbox staan, maar binnenkort gaan ze weer bij de club. Hopelijk is ze dan sterk genoeg om de vechtende mina's te weerstaan. Echte monsters die geiten tegen elkaar.

25 december

Vanavond toch zeker voor de 6e, 7e of misschien wel 8e keer naar de film Ghost gekeken en weer moest ik huilen. Ik vind het toch zo'n heerlijke film, mmmmm. Ook naar Pietje Bell gekeken: was wel geinig. Een goed bestede avond dus. Vanmiddag ook de tijd goed besteed trouwens: Paul en ik hebben de stroomdraad in de weilanden in Wijchen gecontroleerd: dat is een heel eind lopen. En: 2 grote breuken ontdekt en wel 10 plekken waar de draad tegen het hout kwam: dus nieuwe potjes er op. Al met al was het gevolg dat er weer voldoende stroom door de draden heen gaat om de pony's op een afstand te houden. Verder alle pony's ontwormd: actie tegen de horzellarven. Oh ja: ik heb het veulentje van Fee voelen trappelen, dus daar zit in ieder geval leven in.

24 december

Laurie en ik waren vanavond niet eens de enige gekken die op kerstavond naar de manege gingen om te rijden: er reden er nog 2 rond toen we aankwamen. Easter liep lekker. Het gaat de laatste tijd de goeie kant op met hem: meer ontspannen en goed sjouwen. Ook zijn uitgestrekte draf gaat steeds beter. Nu maar afwachten of hij dat in proef-verband ook gaat doen. Volgende week hebben we springwedstrijd: 2 x starten. Eens kijken of hij zijn beentjes hoog wil houden.Eerst even 2 rustige kerstdagen. Morgen gaan we naar Wijchen: gezellig wat freubelen met de pony's en natuurlijk koffie leuten bij papa en mama. We moeten ook nog door de weilanden gaan lopen: er zit te weinig stroom op de draad, dus ergens hangt hij op de grond of zo. Echt lekker met dit weer, brrrrr. Zondag zijn we gezellig thuis: gaan we met z'n tweetjes kokkerellen (vreemd woord): allerlei kleine hapjes. Ben benieuwd.

20 december

Nou, de dames in Wijchen zijn geheel van slag: er zijn er maar liefst 4 hengstig! Wat een gezelligheid voor Ben Hur. Gelukkig is Fee niet bij die 4, dan blijft er nog even hoop dat zij inderdaad drachtig is. Wat is het koud hè, vind er niks aan. De stalkatjes zijn 1 voor 1 hartstikke verkouden aan het worden. Gianni was echt goed ziek afgelopen week, maar een antibioticum kuurtje hielp gelukkig. Nu ben ik er nog 2 aan het spuiten, maar dat valt niet mee: want ze willen zich niet echt makkelijk laten pakken.

19 december

Net met Brim gemend: dat was lang geleden. Hij pakte het meteen weer op alsof we al die tijd gewoon doorgemend hadden. Volgens mij genoot hij er wel van: oortjes naar voren en flink de gang er in. Het was wel weer leuk, maar ook weer giga-koud. Volgende keer betere maatregelen tegen koude voeten treffen.
Gisteravond nog met Easter en Laurie naar de manege geweest. Ze zijn weer stapje verder in de dressuurtraining gegaan: nu een langer stuk in de contragalop, inclusief een grote volte: dan moet je wel weer spiertjes rekken hoor. Het was weer een heel gekreun bij Easter, maar wel een lekkere gedragen draf daarna. En ook de eerste probeerselen van de travers: dat levert ook meteen spanning op: dan snapt hij niet goed wat hij moet doen en het is natuurlijk ook nog eens moeilijk al dat buigen, maar het viel op zich helemaal niet tegen.
Paul en ik hebben het weer voor elkaar hoor: ben ik eens een dag thuis: gaat hij weer foetsie. We plannen dat altijd uitstekend. Eind van de middag ga ik Ben Hur ophalen en naar Wijchen brengen. David baalt er wel van, maar ja. Het is ook wel sneu: hij heeft toch 2 jaar voor die smurf gezorgd. Vanmiddag gaan ze nog lekker een buitenrit maken als afscheid. Dan krijgt papa er weer een werkje bij.

13 december

Lekkere radiostilte zo. Had vorige week een of ander vreemdsoortig buikgriepvirus in mijn maag. In ieder geval: maagpijn, zwak, ziek en net niet misselijk. Om dan weer aan de gang te komen in dagboek viel beetje tegen.
In ieder geval gaaf nieuws van afgelopen weekend: Laurie en Brim hebben winstpunt gehaald in de Z2!!!! Goed hè!
Zaterdag was eigenlijk de afscheidswedstrijd gepland: van Brim en Ben Hur. We gingen naar Dodewaard, David en Ben Hur liepen een lekkere ontspannen proef. Punten vielen niet mee, maar het gevoel was goed. Ze zullen deze week nog paar buitenritjes maken en dan breng ik hem komend weekend naar Wijchen. Brim en Laurie reden wat minder lekker. Brim was erg druk en opstandig, dus dat voelde niet echt jofel. Gemma stelde voor om zondag nog een keer in de buurt te rijden om in ieder geval met een goed gevoel te kunnen stoppen. Met wat kunst en vliegwerk konden ze nog in Deil starten. De 1e proef ging echt super: hij liep heerlijk: ontspannen, braaf en gehoorzaam. Zaten hele goede stukken bij. En eindelijk werd het dan ook gewaardeerd: een superdik winstpunt!!! Tweede proef was minder lekker, maar dat ik ook een heel jachtige proef, niet echt prettig om te rijden. Maar het gevoel van de 1e proef was erg goed en dus mooi afscheid.