Dagboek januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober  

Dagboek 2002

Dagboek 2003

Dagboek 2004

Dagboek 2005
Dagboek 2006 Dagboek 2007 Dagboek 2008 Dagboek
2009
Dagboek
2010
Dagboek
2011
Dagboek 2012  

Dagboek
24 november

EIndelijk weer met Giga aan het rijden. So far so good........... Er moet nog wel gesleuteld worden aan conditie natuurlijk, maar daar wordt aan gewerkt. Zelf ben ik gisteren een rondje met haar hier rond huis op pad geweest. Vond ze erg leuk. Maar ja, er is hier echt niet te rijden. Of asfalt of kleizooi. Misschien volgende week toch maar weer richting Wijchen.
Gisteren Sabine een borstelbeurtje gegeven. Ze was superbraaf. Braver dan ik verwacht had :-). Mooi om te zien dat mijn geoefen met haar als jong veulentje vruchten afwerpt.
En Qira en Quinty kennis laten maken met een hindernisbalk. Eerst even aan de hand er over en daarna los. Quinty maakte er een mooi sprongetje over, maar dat vond Qira het niet waard hoor.

15 november

Lekker druk op kantoor deze week. Elke avond wel redelijk gesloopt. Vanavond voor het eerst weer met Giga richting Laurie geweest. Ze liep best redelijk. Nu maar hopen dat we een tijdje door kunnen rijden. Jammer van het getob van de laatste tijd hoor.
Pony'tjes gaan goed. 's avonds loopt de hele troep in de bak. Met binnenhalen is het een lekker gedoe: Paul neemt Qira en Quinty mee en ik loop met Dawn, Sabine, Roos en Rebel. En Dawn doet niet altijd even lief tegen de R-etjes, dus dat geeft soms wat onhandige momenten. Ze willen ook wel erg graag naar de wortels, dus het valt niet mee om rustig te blijven. Binnen twee dagen waren ze verslaafd aan de wortels :-).

10 november

Wat een regen de afgelopen week. Pfffff. Monstertjes hebben zo nu en dan ook 's avonds in de regen staan te balen, maar ja: de boel moet toch even naar buiten. Vandaag Qira en Quiny geborsteld en voetjes met water afgespoten. Quinty is nog wel een lastpakje, die moest even wat duidelijk gemaakt worden, maar Qira was erg braaf. Na de borstelsessie ook met ze naar de wei geweest: door de enorme plassen heen. En dat deden ze zo maar. Viel me erg mee! Qira nog even gemeten, maar die is sinds thuiskomst nog niet gegroeid. Ze blijft erg groot lijken. Vanavond heb ik ze geënt en ook dat lieten ze super braaf toe. Ben d'r blij mee.
Sinds gisteren hebben we ook weer winterwortelen: dus nu is het echte winterseizoen begonnen. Giga en Dawn zijn er super blij mee, de anderen moeten er nog wel aan wennen. Vanavond heb ik door de brokjes klein gesneden wortel gedaan en dat heeft wel geholpen. Alleen Quinty liet ze net nog liggen.
Volgens mij heeft de bok inmiddels alle geitjes gedekt. Hopelijk keert nu ook de rust wat terug in de wei, want het is nog wel een hoop heen en weer geloop.

4 november

Vanochtend stond Roos gezellig op het pleintje bij Qira te buurten. Dat was dus niet helemaal de bedoeling. Ze had al een aardig tijdje rondgelopen: lekker nat geworden van de regen, het grasstukje naast het geitenweitje was aardig opgegeten en hier en daar lag een drol. Snap niet dat er niet gehinnikt is of dat ik daar niet van wakker ben geworden. Blijkbaar na het binnenzetten de deur niet goed dicht gedaan gisteravond. Niet handig. Maar gelukkig niets gebeurd.
Wat een regen vanavond. Bah. Kon mooi met Qira waterbaktraining doen, maar dat vond zij wat minder mooi. Pfffff: dan kan ze echt een bokkenkop opzetten zeg. Op een gegeven moment liep ze dan toch redelijk mee, toen maar gestopt. Morgenavond maar weer een stukje doen. Plassen genoeg nu.

3 november

In oktober is een hoop gebeurd. Op 17 oktober hebben we Goldstar in laten slapen. Ze bleef echt te veel last houden van haar achterbenen en ik zag al een paar maanden geen verbetering. Het was niet eerlijk om haar met die pijn te laten lopen. Maar wat zonde van zo'n mooie, stralende merrie. We hebben haar thuis in laten slapen met Silvester, Dawn en Sabine in de buurt, zodat Goldstar geen stress had. De anderen hebben we een tijdje bij haar gelaten toen ze dood was en daarna weer naar de rest van de kudde gebracht. Silvester had duidelijk in de gaten dat Goldstar dood was, hij heeft geen enkele keer naar haar gehinnikt. Een week later heb ik hem naar zijn nieuwe adres gebracht. Wat een heerlijk plekkie gaat hij daar krijgen. Gezellig groepje ruinen (alhoewel dat deze eerste dag nog niet zo gezellig was) en lekker buiten tussen de bossen. Genieten!
Omdat er erg slecht weer verwacht werd en de weilanden toch wel erg drassig aan het worden waren, hebben we de rest van de groep op stal gezet. Met als experiment: het spenen van Sabine door haar in de box naast Dawn te zetten en alleen bij elkaar te laten als ze naar buiten gaan. We zijn nu een week verder en ik moet zeggen: het bevalt uitstekend. Overdag staat ze nu in een box tussen Roos en Rebel, dus nog iets verder van Dawn en 's nachts mag ze in de box naast haar (zodat wij niet wakker gehinnikt worden :-)). Het uier van Dawn wordt langzaamaan minder vol. Ben benieuwd wanneer het echt gaat stoppen.
Verder is het allemaal nog een beetje wennen met zo'n groep jonge monsters op stal. Het is toch iets anders dan een groepje doorgewinterde en opgevoede dames. Vandaag liep ik bijvoorbeeld met Roos, Rebel, Qira en Quinty van de bak naar de stallen terug en dat was toch even heel uitdagend: Qira die of gewoon doordendert en dan je halve arm meeneemt, of opeens niet meer wil lopen, waardoor je alsnog gevierendeeld wordt.......................


Verder ben ik met een nieuw onderdeel van mijn website begonnen: ik wil zoveel mogelijk Connemara's met foto, afstamming en eventuele bijzonderheden op een pagina zetten. Het idee spookte al een tijdje door mijn hoofd en na het overlijden van Goldstar ben ik met haar pagina begonnen. Het is de bedoeling dat je dan op de verschillende pagina's door kunt klikken naar ouders en afstammelingen. Een onbegonnen werk dus eigenlijk..........
Maar ja: pagina 1 is er: kllik hier.