Dagboek januari           juli augustus      

Dagboek 2002

Dagboek 2003

Dagboek 2004

Dagboek 2005
Dagboek 2006 Dagboek 2007 Dagboek 2008 Dagboek
2009
Dagboek
2010
Dagboek
2011
Dagboek 2012  

Dagboek
17 september

Bleh wat een regen :-(. Pony's hebben het niet echt lekker zo. Wei is al aardig kaal, met al het gedoe van het mixen van het groepje is er ook veel beweging, gevolg: kleizooi en prut. Ik breng ze 's avonds maar een pak hooi, kunnen ze even de buik vullen. Verder moeten ze maar even doorbijten: eind van de week hopelijk beter weer en dan kunnen ze naar een nieuwe wei.
Ze zijn zondagavond nog lekker aan het gillen geweest, maar inmiddels begint het allemaal wel rustiger te worden. Rebel vindt Qira erg leuk. En ik zag vanmiddag Olijfje met Quinty lopen. Nog even en het is een echt groepje.

15 september

Zo, en toen hadden we even een iets ander weertje dan een week geleden.......... Wat een regen en wind hebben we gehad. Bleh. Nu regent het ook weer aardig door. Ik hoop dat het niet te ernstig gaat worden, want de pony's moeten toch nog wel even buiten blijven de komende weken.
Al met al was het eerste weekje werken lekker druk, of eigenlijk wel gewoon heel erg druk. Valt toch tegen om weer alles meteen op de rit te hebben.
Vandaag druk bezig geweest met de beestjes. Jiske, de kersverse nieuwe eigenaresse van Silvester was er vandaag om Silvester te zien natuurlijk, maar ze heeft ook een handje geholpen.
We hebben de club binnen gehad en lekker even met de veulens getutteld. Het valt me helemaal niet tegen hoe mak ze zijn. Ze zijn lekker geborsteld, voetjes zijn opgetild en ze zijn nog even gemeten. Ze groeien lekker door.
Daarna is de hele bups weer naar buiten gegaan, waar ze Qira en Quinty in hun wei vonden. Het is nog een heel gedonder het groepje bij elkaar. Silvester vindt het wel leuk om naar die nieuwe pony's te gaan, maar Goldstar wil dat absoluut niet hebben en Olijfje vindt ook dat dat niet de bedoeling is. En dus worden Qira en Quinty vol fanatisme de wei door gejaagd. Maar aan de andere kant wil Quinty ook niet dat er iemand in de buurt van Qira komt, dus van die zijde komt ook de nodige jaagdrift. En vanavond klinkt er op gezette tijden een gil uit de wei. Blijkbaar komen ze toch wat dichter bijelkaar, alleen zijn de daar dan weer niet enthousiast over. Hmmmm, wordt weer een onrustig nachtje ben ik bang. Zeker met al die regen die nog langs gaat komen :-(.
Van de kennismaking heb ik foto's gemaakt: klik hier.

8 september

En toen was het alweer de laatste dag van de vakantie....... Wel een heerlijke vakantie gehad. Bijna drie weken thuis (alleen twee dagen weggeweest): genieten!
Qira en Quinty beginnen al aardig te wennen. In de wei zijn ze nog wel redelijk onrustig. Qira is echt een beweeglijk typetje. Toch wel wat anders zo'n bloedkikkertje! Het binnen en buiten zetten ging steeds makkelijker, dus dit is wel goed geweest zo. Ook het halster omdoen gaat bij Qira nu heel simpel (bij Quinty meteen al). QIra is nu net zo groot als Giga, dus die gaat haar nog wel in halen. Op die leeftijd was Giga 1.50 en Qira is nu al dik 1.55 m! Wel wennen voor me hoor, zo'n grote onruststoker. Vanmiddag heb ik lekker met haar staan kroelen op stal. Eens kijken of we vriendinnen kunnen worden.
Het rijden met Giga gaat ook weer goed. Leuk om weer aan de slag te zijn. Maar wordt straks wel weer wennen om 's avonds op pad te moeten met haar.
Vandaag foto's op de site gezet die ik op 25 augustus van de pony's gemaakt heb. Ik heb vanochtend ook gefotografeerd, maar die volgen later. Eerst maar eens op tijd naar bed om morgen fris en vrolijk aan het werk te kunnen!
Voor de foto's van 25 augustus, klik hier.

Oh ja, deze foto wil ik jullie niet onthouden. Qira en Quinty aan de sigaret :-).

4 september 2013

Vanochtend Qira en Quinty van hun opfokadres opgehaald. Pfff, daar zag ik toch wel beetje tegenop. Qira is wel erg groot en als veulen al niet altijd even makkelijk. En met de laad-toestanden van mama Dolly en zus Bibi in mijn hoofd, was ik niet helemaal overtuigd dat het van een leien dakje zou gaan.
Dat ging het dan ook niet. Heel wat geduw, gesteiger en gedoe verder, stond ze er dan toch opeens in en kon de trainquigel verder zijn werk doen. De reis ging heel rustig en het uitladen ging ook goed.
Tijd om lekker uit te slapen op stal. Daar hebben ze de hele middag staan te dommelen. Ik heb hun manen gefatsoeneerd, wat vooral bij Quinty erg nodig was en ze een beetje geborsteld. Oefenen met halster om en af en weer om een af. Nu kijken ze weer helder uit de oogjes en staan nog steeds lekker op stal. Morgen mogen ze de wei in met zijn tweetjes. Ik haal ze nu maar eventjes elke avond weer binnen: in de vakantie tijd voor en het is een goede oefening voor ze.