Dagboek januari februari maart april mei juni juli augustus       Dagboek 2004 Dagboek 2003 Dagboek 2002

Dagboek
30 september

Ach erm: gisteren zijn de bokjes weggegaan: naar de handelaar. Hij is niet Hopelijk vindt hij nog 1 of meer adressen waar er eentje aan het dekken kan, maar ik ben bang dat de meeste richting slachthuis gaan. Zucht. Dat is toch wel een dilemma binnen het geitenfok-gebeuren. Ze hebben in ieder geval een superzomer gehad: heerlijk in de grote paardenwei gezellig met Brimstone. Hm, het geeft wel een naar achtergrond-gevoel.
Morgen gaan we weer crossen met Easter: voor de 1e keer L. Ik hoop dat hij weer helemaal fit is na de cross vorig weekend. Het is wel erg jammer dat al die crossen in zowat 2 maanden van het jaar gestopt worden. We zullen het zien morgen. Gelukkig hoeven we alweer niet zo heel vroeg weg en nu nog duimen voor beetje goed weer.

25 september

Gisteren wezen crossen in Heino. Een heel eind weg, maar we hoefden gelukkig pas 's middags te rijden (in tegenstelling tot die arme Chantal en David (en Gemma dus)), het was dus geen nachtwerk. We zijn eerst de cross wezen verkennen, de hoogte viel mee, er zijn wel een aantal op- en afsprongen, maar dat vindt Easter na de training helemaal niet meer eng. De waterbak leverde vorig jaar 3 weigeringen op, dus daar stonden Laurie en ik wel even te tanden knarsen. In de B mocht je kiezen: of met afsprong het water in of via de zijkant er gewoon in lopen, maar omdat in de L de afsprong wel verplicht is, spraken we af dat Laurie gewoon voor de afsprong zou gaan. Maar eerst moest er dressuur gereden worden. Kalkoenen in doen was nog een heel gemartel trouwens, de gaten zaten vol met kleine steentjes van het garagepad, ik had meteen m'n handen open liggen, grrrr. De dressuur zag er goed uit, Laurie was niet helemaal tevreden, maar die heeft de lat gewoon te hoog liggen: voor een B-proef zag het er super uit. En dat bleek ook wel in de punten: een 1e plek met 180 punten! Het springen ging goed: het was weer lekker laag en Easter hield goed zijn koppie erbij, alles bleef onaangeraakt. Ik ging bij de waterbak staan en volgde de cross dus via de luidsprekers: ze ging overal goed overheen en daar verscheen ze bij het water. Helaas: hij bleef toch eerst weer staan, stapje achteruit en toen ging hij er met een sprong in. Shit, een weigering aan de broek. Verder ging alles goed en toen ik het bos uitkwam, stond ze hem al af te zadelen en ging ze hem uitstappen. Hij was heel snel weer op adem en zijn pols was ook superrustig. Hij wordt wel nat, maar verder zit z'n conditie wel snor. Hij is niet de snelste, dat bleek nu ook wel: 28 seconden boven de optimale tijd, maar er waren er maar weinig die in de buurt van die tijd kwamen. Maar ja, met die weigering er bij toch 21 strafpunten en dan kelder je wel in de uitslag. Wel nog een 6e prijs (er waren 7 prijzen) en wij waren heel tevreden. Dinsdag hebben we nog cross-training en dan zullen we weer richting water gaan: nu dus de waterbak in met een afsprong, zonder eerst natte voeten te halen. Vandaag heb ik hem lekker uitgestapt, maar hij oogt zo fris als een hoentje, dus dat is fijn. Morgen springles (in de lage groep, dus lekker de spieren losmaken).
Vandaag weer op Giga gereden (ik rij veeeeeeel te weinig, schaam schaam), ze is zo superbraaf he: een week niet gereden: hup zadel er op en zo de weg op richting Jan Vliet. Maakt haar allemaal niets uit. Wat ze niet leuk vindt, is dat ze haar ijzers kwijt is: op asfalt lopen gaat heel moeilijk en al helemaal als er steentjes op liggen. Ik ben bang dat ze weer aan de ijzers moet. Ik heb maar heel kort gereden: ze was snel moe en ik heb een tijd met Jan Vliet staan te praten en daar kan mijn been niet tegen, dus ik ben redelijk snel weer richting huis gereden. Daarna Brim nog voor de wagen gehad, die was fris en vrolijk en liep lekker. Een echt paardendagje dus.
Nog even een vies verhaal vertellen: toen ik vrijdag uit mijn werk m'n auto instapte rook het er vreselijk vies. Nog even buiten gekeken en geroken, maar het leek toch echt uit mijn auto te komen. Thuis aangekomen heeft Paul nog even geroken, maar toen was er niets meer. Later op de avond ging ik de spullen in de auto leggen voor de cross: een stank.... heel verschrikkelijk: dode beestenlucht. Gooooooor! Blijkt er een dode muis in de borstelemmer te liggen (lag er nog in van de les van donderdagavond). Arrrrrghhhhh, de maden krioelden er overheen. Bah. De auto vol met luchtverfrisser gespoten, deuren een tijd open laten staan, borstels volgespoten met luchtverfrisser, emmer omgespoeld. Jak.

18 september

Gisteren laatste wedstrijd met Goldstar. Ik had het voor Laurie wel leuker gevonden als het iets beter was gegaan, maar ja. De eerste dressuurproef ging best redelijk. De eenvoudige galopwissel ging beter dan voorheen, ze ging wel een keer stilstaan, maar kwam nu veel beter terug. De 2e proef was ze wel weer drukker. En het springen ging niet echt lekker: ze was zo giga-voorwaarts. 2 balken was het resultaat. Gelukkig kunnen we terugkijken op twee mooie jaren met een super springwedstrijd op de Gelderse dit jaar en vorig jaar een mooie dressuurproef op de Gelders en een keer mooi winst van het Rabobanktalentenplan pakket. Nu moet ik nog zien dat ik Goldstar bij Laurie wegkrijg, want dat ziet ze helemaal niet zitten!
Vandaag bij het Roskam-concours geholpen: bij het secretariaat en als ringmeester. Het was heerlijk weer, dus dat was super. Het was een drukbezochte wedstrijd weer. Ben ook nog met Easter er heen gegaan: hij moest nog steeds gemeten worden en dat is weer gedaan. Kunnen we met een gerust hart naar de cross-wedstrijden. Zaterdag de eerste: in Heino. Ben benieuwd! Hij liep gisteren lekker bij Laurie thuis: bak was natuurlijk nat na al die regen van vrijdag en daar liep hij lekker doorheen te banjeren. Voetjes van de vloer en lekker ontspannen! Heel anders dan bij de hoefsmid: op de een of andere manier moet hij niets meer van het beslaan hebben. Hopeloos gewoon. Snap niet wat daar opeens mee is.

16 september

Brrrr, wat is het koud en vies. We hebben gelukkig begin van de week wel lekker weer gehad: toen waren we 3 daagjes wandelen in het Zuiden van Brabant. Het is daar erg mooi. Leuke afwisselende wandelingen. Lekker er even helemaal uit. Vandaag voor m'n gevoel laatste dagje vakantie gehad: morgen is het gewoon weekend: morgenochtend vroeg de hoefsmid hier voor Easter, Brim en Giga en morgenochtend laatste wedstrijd met Goldstar. Eerst dressuur en dan springen. Er doen er een hoop mee met het M-springen, spannend. Hopelijk houdt de bodem het, wat is er een regen gevallen, bleh.
Vandaag zijn de veulens gechipt. Ging allemaal goed. En weer met Daisy geoefend: samen met Patty. Patty is nieuwe bewoonster van De Leliaard, althans: dat zijn haar pony's: Sobrinha en Nike. Moeps Sobrinha is kruising met o.a. IJslander en daar is vorig jaar stiekum een Tinker-hengstje bij in de wei gesprongen met als gevolg: Nike. De eerste week met Daisy werken leek hopeloos: ze moest niets van het zadel hebben, maar afgelopen maandag zag ze het licht en was ze opeens braaf. Patty heeft er zelfs al even op gezeten, maar rijden moet even wachten tot er een cap is. We zullen het maar niet uitlokken.

11 september

Zo, nu heb ik eindelijk beetje vakantiegevoel: keuring achter de rug, alles goed gegaan, valt een last van mijn schouder. Het ging niet helemaal zoals gepland: gisteren kregen we bericht dat meisje dat een showblokje zou verzorgen haar enkel verzwikt had en dus niet kon rijden: noodplan in werking gezet: Laurie zou met Goldstar dressuur-show-blokje laten zien en dan zou ze met Easter bestgaand rijden. Dat kwam op zich ook beter uit met de timing van de keuringsrubriek van Goldstar. Gevolg was wel dat Easter gisteren nog gewassen moest worden (althans zijn staart en manen) en dat papa Laurie en Goldstar op moest halen. Maar het lukte allemaal en het ging goed. Showblokje was leuk en wat ook nog erg leuk was: Peter Coolen riep papa er bij en bood hem een bos bloemen aan omdat Stoeterij de Leliaard 30 jaar bestaat dit jaar (hadden wij dus nooooooit aan gedacht!!). Het voorbrengen van Goldstar ging ook goed, alhoewel ze wat onstuimig wegdraafde, maar belangrijkst was dat ze het keurpredikaat kreeg! Heel gaaf.
Het bestgaand ging ook goed, er was wel maar een heel kleine groep jammer genoeg, maar Easter en Laurie wonnen, dus dat is een mooie opvolging van Brim. En een leuke afsluiting voor Laurie natuurlijk. Verder was het een leuke dag. Vooral de jonge pony's waren erg goed. Jeugdkampioen werd Elmo: de zoon van Easter en Gille, dus dat was ook gaaf. Isabelle had het beste veulen: RRR en de kampioene werd een Belgisch importmerrie. Zo hebben die 3 kampioenen een scheut (groot of klein) buitenlands bloed.
Verder hebben we vrijdag Dolly op de trailer gehad: daar ben ik heel blij mee. Margriet hielp mee: eerst laten volgen zonder aandacht aan de trailer te geven, daarna en passant over de klep lopen en toen met brokjes op de klep en op de grond, heel langzaam richting binnenkant trailer. Margriet heeft misschien 4 keer een voetje iets naar voren moeten zetten, maar het gros heeft ze zelf gedaan. Oh ja: ik mag haar dan niet in de ogen kijken! Ze stond in ieder geval lekker relaxt in de trailer en daarna er uit en er nog een keer in gegaan. Gaaf!

8 september

Dat was even een schrijfdip: heel druk geweest op mijn werk voor de vakantie en de eerste dagen van m'n vakantie had ik echt nodig om even bij te komen. Verder druk geweest met catalogus voor de Connemarakeuring en allerlei dingen die daar omheen te doen zijn. Maar nu dus weer eens werken aan het dagboek. We hebben de afgelopen weekenden nog 2 keer dressuur gestart met Goldstar: moesten steeds heel vroeg al weg: beide keren moest ze al om 8.30 uur starten, met het gevolg dat ik dus om 6.45 uur het erf af moest rijden om Laurie en Goldstar op te halen. Zucht. Het geeft wel mooie uitzichten als je dan wegrijdt: ik moest even stoppen om het op de foto te zetten.

Goldstar blijft verder nog wel erg druk met rijden, er zat wel 1 erg mooie proef bij, maar helaas waren dat maar weer heel gewone punten. Jammer. Het gekke is dat dan de volgende proef weer stukken minder gaat. Wat zou er toch in zo'n koppie om gaan? Maar al met al heeft ze super gereden de afgelopen 2 jaar en kan ze straks lekker van haar rust gaan genieten. Laurie rijdt nog 1 wedstrijd: op het eigen Roskamconcours en dan is het nog een tijdje afbouwen. Ze wil haar het liefst gewoon houden, maar ja, dat kan helaas niet. De cross-training met Easter gaat hartstikke leuk. Vorige week hebben ze op- en afsprongen gedaan en natuurlijk volgende week (als ik niet kan, maar Gemma met Laurie/Easter op pad gaat), gaan ze de waterbak oefenen. Nou ja, in een les daarna zullen ze ook nog wel het water in gaan.
Verder zijn Paul en ik nog met de bokkenboel naar de keuring in Geffen geweest. Het was weer een heel gedoe: ook al vroeg op pad: om 7 uur gingen we ze in de kar zetten en 7.29 reden we het erf af. Ze zijn wel allemaal goedgekeurd, maar helaas was er weinig interesse om een bokje te kopen, dat is wel jammer. Er was wel interesse voor Evert, maar die was van te voren al verkocht. Grrmmpf.
Vandaag zijn we wezen wandelen van Maurik naar Lienden. Niet zo ver want we hadden nieuwe wandelschoenen aan. Het was heerlijk weer, het was er heel mooi (en dat zo vlak bij huis) en we hebben niet eens blaren gekregen. Tjoepie.