Dagboek januari           juli        

Dagboek 2002

Dagboek 2003

Dagboek 2004

Dagboek 2005
Dagboek 2006 Dagboek 2007 Dagboek 2008 Dagboek
2009
Dagboek
2010
Dagboek
2011
Dagboek 2012  

Dagboek
25 augustus

Donderdag op bezoek geweest bij Funny. Ze staat nu bij Robina in Elspeeth en het gaat echt super. En zo'n mooi plekkie. Echt top! Daarna naar Qira en Quinty gegaan. Die staan er ook super bij. Qira lijkt echt enorm gegroeid. Heb het maar beetje gemeten met een gestrekte arm, maar zo te zien is ze al stukken groter dan Giga. Zal wel wennen worden voor me zo'n joekel van een pony........ eh paard :-).
Vandaag Connemara keuring gehad. Deze keer zonder pony's en zonder bestuursfunctie. Was wel even wennen. Heb de hele dag foto's gemaakt. Daarna hier nog met Francois en Karlien de merries met veulen op de trailer gezet. Ging boven verwachting makkelijk. Leuk! Nu lopen Rebel, Roos en Olijfje bij ze in de wei. Dat is nog wel even een gedoe. De dames moeders vinden het maar niets die indringers. Felle kikkers. Silvester vindt het juist hartstikke leuk en is zeer geïnteresseerd in die nieuwe pony's. Dat vindt Goldstar dan weer niets, dus die jaagt ze dan weer weg. Hopelijk keert de rust snel weer daar.

20 augustus

Vanmiddag de hoefsmid gehad. Het was hier en daar wat puzzelen: door de droogte was er nogal wat kapot gegaan aan hoeven. Vooral bij Dawn en Giga was het ernstig. Hopelijk groeit de boel snel weer aan. De veulens gedroegen zich braaf. Het eerste voetje geven was wel spannend, maar daarna ging het goed. Alles stond binnen, dus het was gezellig druk. Zo leren Roos en Rebel ook steeds weer beetje meer te ontspannen op stal. Na het kappen hebben ze lekker wat brokjes gehad en heb ik de veulens nog even geborsteld. En nu loopt de boel weer lekker in de wei. Het is nog steeds droog. Nu wel lekker weer, maar het wordt weer warmer de komende dagen. Hopelijk niet richting 30°!
Vanochtend twee pagina's gemaakt met foto's van Olijfje: van jaarling tot vierjarige. Wat is het toch een super gave pony. Echt genieten als je die foto's weer ziet. Klik hier voor de foto's. Onderaan kun je doorklikken naar de tweede pagina.

18 augustus

We hebben lekker vakantie. Ik heb natuurlijk weer tig dingen die moeten, dus het begint allemaal wat hectisch met veel inplannen. Hopelijk dan na deze drukke week nog twee kalm aan weekjes.
Afgelopen dinsdag nog een keer met Olijfje en Marlou naar Rob geweest om te crossen. Vorige keer was Marlou ziek geworden tijdens de les en hebben ze het niet lekker af kunnen sluiten, dus ik wilde nog even een keer lessen. Olijfje pakte het gelukkig super aan. Alleen het witte tafeltje vond ze wel wat bedenkelijk als hindernis, maar daar ging ze na twee keer stoppen ook goed overheen. Wat een lekker pony'tje is het toch. Ik ga nog een nieuwe pagina met foto's van haar maken, want ik zag dat de pagina ernstig achterliep. Heb inmiddels wel foto's verzameld, dus zal er binnenkort aan gaan werken.
Gisteren zijn de merries met veulen naar een nieuwe wei gegaan. Ze zijn lekker aan het puberen en laten zich niet meer pakken in de wei. Hopelijk gaat dat snel weer over. Ze liepen wel lekker te sjesen toen ze de nieuwe wei ingingen. En wat mooi was: Goldstar begon ook weer stuk te draven. Nog lang niet goed, maar in ieder geval vlotter dan de afgelopen maanden. Klik hier voor de foto's van de veulens.
Oh ja: en ik kreeg vandaag nog nieuws: Niels en Myra hebben hun eerste winstpunt gehaald! Wat super leuk dat die twee zo lekker aan het rijden zijn.

11 augustus

Dat was een lekker weekend. Gisteren de grootste groep geiten ontwormd en de hoefjes van de volwassen dames geknipt. Verder wat dingen in huis opgeruimd. Vanochtend zijn we naar Gemert geweest: daar was de geitenkeuring. We gaan dit jaar niet met eigen geiten, maar het is altijd wel gezellig om er even heen te gaan. We kwamen precies op tijd: Maarten stond in de ring en werd goedgekeurd :-). Ik ben benieuwd of hij ook echt als dekbok aan de slag gaat. Hij was mooi gegroeid en zag er goed uit. Daarna weer richting huis. De merries met veulen binnen gehaald. De dames even geborsteld en de manen gefatsoeneerd. En de veulens moesten ook aan de borstels geloven. Silvester interesseert het niets, Sabine vond het allemaal maar wat minder. Ze waren ook flink gegroeid weer. Silvester moest ook nog even ontwormd en daarna kon de boel weer naar buiten. Ze lopen al braaf aan het halster mee (als moeps voorop loopt :-)).
Vanavond lekker nog buiten wat aangerommeld. Wat hout opgeruimd en wat onkruid uit de tuin gehaald.

9 augustus

Het is gelukkig niet meer zo heet en zowaar we hebben ook regen gehad. Er moet nog wel een beetje regen bij, maar het begin is er. Afgelopen zondag hadden we crossles van de Connemara's. Jammergenoeg maar 1 les, maar die was wel erg Leliaard-gevuld. Zie ook de foto's.
Mijn eigen Olijfje was er (schimmel met lichte sjabrak en Marlou heeft lichtgrijs T-shirt aan) en Myra (de vos). Maar ook de niet-Leliaardjes hadden een flinke dosis Leliaard bloed: de witste schimmel heeft als vader Alex van de Zonnehoeve en dat is een zoon van Iltshi en Bibi (beide Leliaardjes) en zijn moeder is van Brimstone. De andere schimmel (donker sjabrak) is een zoon van Easter van de Leliaard. En de valk die meedeed is een zoon van Future van de Kiboets en dat is weer een dochter van Snoopy van de Leliaard. Al met al genoeg Leliaardjes dus!

En verder hebben we voor Funny een nieuwe amazone gevonden. Ze is inmiddels naar Elspeeth verhuisd, waar Robina er al heerlijk mee aan de slag is.