Dagboek januari februari maart april mei            

Dagboek 2002

Dagboek 2003

Dagboek 2004

Dagboek 2005
Dagboek 2006 Dagboek 2007 Dagboek 2008 Dagboek
2009
Dagboek
2010
Dagboek
2011
   

Dagboek
29 juni

Al met al is het toch nog best een lekkere week geworden met lekker weer. We hadden een weekje vrij om allerlei klusjes te doen. Het plan was om nog een paar dagen op pad te gaan, maar daar is niet heel veel van gekomen. Dinsdag zijn we naar Els gegaan: op kraamvisite bij Roos. Wat een plaatje van een veulen!! Klik hier voor de foto's. Daarna zijn we (met lekkere broodjes van Els) naar de Apenheul gegaan. Was erg leuk om die apenmonsters te zien. Klik hier voor de foto's. Woensdag een dagje thuis aan het werk en 's avonds heb ik hier met Giga gereden. De trailer was kapot (neuswiel kon niet meer omhoog), dus ik kon niet op pad met Giga. Hier over de paden en de weg veel gestapt en klein stukje gedraafd en daarna nog wat galoptraining in de wei gedaan. Donderdag ben ik naar Wijchen geweest. Even kijken hoe de hengsten er voor stonden. Die hadden het een stuk beter naar hun zin dan de week er voor: klik hier voor de foto's. Daarna ben ik doorgereden naar Qira en Quinty. Die hebben het ook goed naar hun zin. Qira kwam gezellig buurten, Quinty kwam wel even kijken, maar was al snel weer in de kudde verdwenen. Ook daar heb ik foto's van: klik hier.
Vandaag is Laurie hier wezen rijden. Ging best lekker. En vanavond heb ik nog foto's gemaakt van de merries in het avondzonnetje. Foto's van Laurie/Giga/merries; klik hier.
En natuurlijk moest ik van Rebel ook hoognodig nieuwe foto's maken: klik hier.

24 juni

Gisteren is Frederique met man en kinderen in Wijchen geweest en hebben we de hengstjes omgezet naar een wei met heerlijk gras. Klik hier voor de foto's. Ze hebben het zwaar gehad met het slechte weer en ik hoop heel hard dat we snel lekkerder weer krijgen, want vandaag was ook bar en boos. Ik heb hier thuis de hele bups binnen gehaald: het was weer een groot bibberfestijn buiten. Vooral Goldstar stond helemaal te shaken. Funny en Rebel zijn inmiddels weer buiten, maar de anderen blijven nog maar een nachtje binnen: kan de wei ook even weer opdrogen. Voor zover de grond inmiddels niet verzadigd is.

21 juni

Vanochtend vroeg heeft Fee een merrieveulen gekregen. Wakkere Els was er bij en dat nog voor 6 uur 's ochtends! Ik heb alleen nog foto's mogen bewonderen: volgende week gaan we op kraamvisite. Op de foto's lijkt het een mooi, groot veulen. Het is een halfzusje van Rebel: vader is Irish Boy of Hazelfield. De nageboorte duurde even, maar kwam gelukkig na een spuitje oxytocine er toch vanzelf af.
Vanavond de pony's maar binnen gehaald. Er zou flink onweer komen en dan is het toch lekker dat ze binnen kunnen staan. De weilanden staan flink blank. Ik hoop dat het morgen wat gezakt is.
Gisteren trouwens Goldstar laten scannen en die is ook drachtig! Echt helemaal top: twee keer richting Easter gereden en twee merries drachtig. Spannend! En verder heb ik inmiddels een verslag gemaakt van de cross van Easter. Klik hier.

16 juni

Vandaag reden Easter en Mark bij het NK SGW in Leidschendam. Na de dressuur stonden ze op de 7e plaats. Er stond een uitdagende cross en bij het springen was het glad en werden er door veel mensen balken gemaakt. Het was dus spannend. Ze sprongen foutloos en reden ook een foutloze cross in een mooie tijd. Daarmee zijn ze opgeklommen naar de tweede plaats. Wat een gave uitslag!!! Mark belde nog helemaal nastuiterend op vanuit de auto. Echt super!!!
Funny en Rebel zijn naar een nieuwe wei verhuisd en dat bevalt ze prima. Rebel liep heel braaf mee over de weg. Hij had een halstertje om, maar ik hield hem vast om zijn hals. Aan een touwtje lopen mag hij later leren.

10 juni

Alweer veel gebeurd deze maand: dinsdagochtend om 6.15 uur stond er een veulentje bij Funny in de wei. Een klein schetig hengstveulentje. Nog flink in de kreukels, maar gezond en wel liep hij rond. Hij had nog niet gedronken, dus daar probeerde ik hem mee te helpen. Dat viel zoals altijd niet mee en ik ben op een gegeven moment de fles maar gaan halen, ik wilde toch wel dat hij wat binnen kreeg voordat ik naar m'n werk moest. Toen ik terug kwam met de fles nog een poging tot sturen richting uier gedaan en jawel: het lukte. En terwijl hij dronk, floepte ook de nageboorte er af: wat zit die natuur toch vernuftig in elkaar! Heb hem twee keer laten drinken en toen ben ik me gaan omkleden. Het vervelende was dat Funny een hoefzweer aan haar achterbeen had en heel veel ging liggen. Toen ik naar kantoor wilde gaan, lag ze weer en stond het veulen (oh, hij heet Blue Rebel) naast haar te balen. Ik heb m'n laarzen maar weer aan getrokken en ben er heen gegaan om haar weer te laten staan, zodat Rebel weer kon drinken. En toen toch maar naar kantoor. Tussen de middag is de buurvrouw er nog een keer heen gegaan en ging hij weer staan te drinken, maar alles zag er goed uit zei ze, dus dat gaf weer wat rust bij mij. 's Avonds kwam gelukkig de hoefsmid en hij kon de zweer opensnijden en daarna was het helemaal top en over. Al met al is Rebel een schattig boefje. Ik zal snel een foto pagina van hem maken.
Verder hebben we gisteren het ONCK gehad. Was ook erg leuk. Laurie en Giga hebben goed gesprongen en gedressuurd: foutloos en 2e in de B en 1e in de M1 met beide proeven winst. Ze liep een nette proef, waren we erg blij mee. We hebben zelfs plannen om toch ook maar gewoon hier in de buurt te gaan starten. Ben Hur en Eline reden ook beide Z1 proeven winst en Easter deed dat in de M2. Daarmee heeft hij nu voldoende punten voor de Z! En bij het springen waren Ben Hur (jawel! Met Meggy van den Akker in het 60 cm parcours :-)) en Easter (in de L) allebei 1e. Toppertjes!