Dagboek januari februari                   Dagboek 2004 Dagboek 2003 Dagboek 2002

Dagboek
30 maart

Vandaag is Laurie jarig: groot feest want ze wordt 18. Hum, is voor mij eigenlijk helemaal geen feest, want dat betekent dat dit laatste jaar is dat ze bij de pony's mag starten: dus meer dieptepunt. Nee hoor, dat is niet eerlijk tegenover haar: toch feest. En in ieder geval straks lekker taart eten.
Het is sowieso een tijd van dubbele gevoelens op het moment. Lekker vakantie, gezellig dat er geitjes geboren worden (Carmen heeft gisteren bokje gekregen: Erik), maar ook verdriet omdat een achternichtje (familie in Canada) van me verongelukt is. Ik ken haar alleen nog van toen ze baby was (inmiddels 22 jaar geleden), maar het geeft wel een somberen onwerkelijk gevoel. Het voelt aan de ene kant ver weg, maar het maakt ook erg triest.
En toch gaat hier dan alles gewoon door: Laurie en Easter hebben goed gereden op wedstrijd, 1 winstpunt. Eline en Funny gaan helemaal lekker op het moment: zaterdag en zondag een winstpunt en zaterdag 1e prijs. Ik heb zelf gisteren op Brim een buitenrit gemaakt, was leuk. En verder ben ik druk met allerlei dingen voor hengstenkeuring en ONCK. Verhaaltjes voor de omroep en deelnemerslijst finaliseren. Oh, en deze website bijwerken, want er stond flink wat verouderd spul op. Ik heb de pagina van de merries aangepast en zal de fotopagina die daarbij hoort maar eens gaan uitbreiden.

26 maart

Een druk weekje was het. Druk op het werk en verder ook wel hectisch. Woensdagavond bij Laurie gereden met Easter, hij liep lekker (ik mag hem dus vaker buitenrijden van haar). Donderdagavond met Brim naar de manege, die liep wel lekker, maar was wel erg moe na het rijden. Hij had ook de hele dag in de wei gelopen en zich daar misschien ook wat druk gemaakt. Daarna met Easter gereden en dat ging weer goed. Nu hopen dat hij dat in de proef vast kan houden. Inmiddels is er iemand bij Anky wezen kijken (Bianca) en dat klikte heel erg goed. Helaas was de keuring niet helemaal 100 %: ze loopt met het been waar ze de draadwond aan gehad heeft vorig jaar, toch nog niet net zo krachtig als met het been aan de andere kant en de dierenarts kon haar dus niet volledig goedkeuren. Teleurstelling alom natuurlijk. Nu gaan Bianca en Edith de komende 2 weken gewoon aan het werk: rijden en trainen en gaan we daarna kijken of er verbetering in de zaak zit. Maar hopen dat het meevalt, want het lijkt van beide kanten heel leuk te gaan.
Donderdagochtend is Paul trouwens geveld door Zwiertje: hij wilde haar vangen, maar dat lukte dus niet zo goed (hij was natuurlijk weer net iets te ongeduldig en bleef niet wachten tot ze lekker uit het kiloblik aan het eten was. En bij een volgende vangpoging werd hij terwijl hij zijn handen om haar hals had, meegesleurd en kwam toen met zijn hoofd tegen de voerbak aan: nu is hij net Harry Potter met een flink litteken op zijn voorhoofd. Echt dikke maatjes zijn ze nu, hi hi.
Vandaag met Goldstar en Laurie op wedstrijd geweest: lekker in de buurt: in Erichem. Het ging niet zo jofel, Goldstar was weer veel te druk en dat terwijl ze thuis zo lekker loopt. Zonde.
Ik heb nu lekker twee weken vakantie: mjammie. Paul moet deze week nog 2 dagen werken, maar dan heeft hij ook vrij.

21 maart

Het was heel vervelend voor de mensen die vanochtend in 28 kilometer file op de A2 stonden en nog erger voor degenen die in het ongeluk zaten die het veroorzaakte, maar voor mij was het wel erg lekker: ik ben namelijk niet op weg gegaan naar mijn werk, omdat ik zo'n file niet zo zag zitten en kreeg toen na een kwartiertje het geweldige idee om gewoon helemaal niet te gaan werken vandaag. Mjammie jammie, dat is lekker zo'n onverwachte vrije dag. Heerlijk alle beesten buiten gehad in de wei, zelfs Zwiertje met Eefje. Wat huishoudklusjes gedaan en daarna een buitenrit op Easter gemaakt. Hij was ietwat druk, vooral toen we langs een kudde paarden moesten, maar het was een heerlijk ritje. Morgen zullen we het wel merken aan de spieren.

20 maart

Vanochtend is het eerste geitje geboren (eindelijk): Eefje van de Leliaard. Ze is bijna helemaal zwart: hier en daar wat wit. En dat terwijl ze van Cosmos is: die heeft heel veel wit. Ze is lekker groot en stevig. Vanmiddag hebben we Zwiertje (dat is dus de moeder) en haar naar binnen gehaald en Christine en Doortje lopen nu in de wei. Ik wil ze de eerste dagen toch graag in de stal hebben, dan kunnen we ze een beetje mak maken. Het lijkt er op dat Beertje de volgende moeder gaat worden: haar uier lijkt het verst ontwikkeld.
De wedstrijd met Easter ging zo-zo. De 1e proef ging niet goed: hij werd toch weer veel te druk: het is allemaal best moeilijk voor hem. De 2e proef liep een stuk beter gelukkig, maar was net geen winstpunt.

19 maart

Hoe lief ze ook zijn, die katjes hebben wel 1 groot nadeel: dat gejaag op vogels. Bah: nou zaten die stalkatjes afgelopen vrijdag weer met een lijster te spelen. Dat vind ik nou zo zonde he: het zijn ook voornamelijk lijsters die ze te grazen nemen. Stomme beesten.
Vandaag hebben Eline en Funny wedstrijd gereden en het ging echt lekker: allebei de proeven een winstpunt en in de 2e proef waren ze 1e (van de 8)! Voor je het weet zitten ze straks in de L1. Donderdagavond hebben we Brim maar weer eens uit het vet gehaald: we zijn op het onzalige idee gekomen om hem nog een keer mee te nemen naar de hengstenkeuring en daar wil Laurie nog wel een keer op hem rijden. Maar ja: dan moet er natuurlijk ook van te voren nog wat mee gedaan worden. Hij liep best lekker. Ze heeft het natuurlijk wel rustig aan gedaan, maar hij pakte het leuk op (en natuurlijk ook weer lekker bokken, de zot).
Vandaag in Wijchen nog beetje met de veulens en de groep van Haifa geoefend. Joy en Joep hebben dik een kwartier vast gestaan en dat deden ze hartstikke braaf. Daarna nog Fee geborsteld: daar kwamen toch een berg haren af. Ik denk dat ze dat wel lekker gevonden heeft. Net de staart van Easter gewassen, goed vol gesmeerd met antiklit, zodat hij morgen makkelijk uit te pluizen is. Morgenmiddag starten ze weer M2, kijken hoe dat gaat.

15 maart

De katjes maken het goed, ze liepen zaterdag alweer door het huis te sjesen. Gezondheid van Paul en mij is iets minder, vooral Paul lijkt toch wel griep te krijgen. Maar even duimen dat dat meevalt. Ik ben gisteravond naar de verjaardagsvoor-stelling van Herman van Veen geweest in de Schouwburg van Utrecht. Wat was dat gaaf zeg! Wat een superstem heeft die man. Ja, was echt heerlijk avondje uit.
Zaterdag was lekker druk dagje: eerst de hoefsmid. Ik kwam 3 minuten te laat en toen hadden ze al bijna de 3e pony klaar: dat was wel handig. Ze waren allemaal hartstikke braaf trouwens: de 3 twee-jarige (bijna drie-jarig) dames en Joep en Joy. Ging echt goed. Daarna kwamen Eline en René om met Ben Hur te rijden. Bennie was wel iets frisser en hinnekiger dan anders (bleek later waarom: hij had naast Hummel gestaan en die was hengstig). Het rijden ging wel goed, er zitten echt leuke stukken tussen. Op de terugweg hadden we wel akkefietje: Er kwamen twee auto's langs, de laatste net iets te enthousiast en Ben Hur moest zo nodig op zijn achterbenen gaan staan en ook nog omdraaien en daarbij gleed hij ook nog eens weg: dus daar lagen ze zo ongeveer met zijn tweetjes op de weg. Eline had gelukkig niks en Ben Hur hadden we al snel weer te pakken: dus hup er op en weer even stukje terug gereden. Het liep allemaal weer goed af.
' s Avonds zijn we nog met Easter en Goldstar in Heteren wezen springen. Dat liep iets minder lekker. Goldstar ging op zich nog wel redelijk, maar wat minder soepel dan anders, 1 balk. Maar Easter liet echt zijn pootjes hangen en tikte er de ene balk na de andere af. Sukkel. Zondag lekker kalm aan gedaan. Uitgeslapen, naar Paul's ouders geweest en verder niets.

11 maart

Onze zielige katermannetjes zijn vandaag gecastreerd, ach gut. Het was echt raar dat er helemaal geen katje binnen was. Altijd ligt er wel ergens iets te slapen of te spelen, maar nu was het helemaal leeg. Vond het helemaal niet leuk. Inmiddels zijn ze allemaal weer thuis en begint er al wat leven in te komen: Knoest en Stam waren net zelfs al weer aan het spelen. Verder heb ik niet zoveel gedaan, gewoon lekker een vrije dag gehad. Gisteravond heeft Laurie nog op Easter gereden en dat ging lekker. Hij begon weer lekker te veren, nu maar hopen dat hij het goede gevoel vast houdt. Morgenavond gaan we springen in Heteren met Goldstar en Easter.
Van de zomer komen er wat jaarlingen bij ons in de wei lopen: de veulens van Margriet en Frans komen en Jenka van Krista komt. Mochten er nog lezers zijn die graag hun Connemara jaarling of 2-jarige een zomertje uit logeren willen doen: laat maar weten. Gras zat.

6 maart

Easter heeft de smaak te pakken van het uit de stal komen zetten: vandaag weer twee keer wezen buurten bij Brim. Ik laat altijd gewoon de deur open als ik bezig ben in de stal (als ik aan het drollen scheppen ben of als ik hem net in de box zet en ik moet nog halster ophangen of zoiets) en normaal blijft hij braaf in de box, maar vandaag dus niet. Varken. Maar ik denk dat zijn geheugen nu wel weer opgefrist is en hij het wel weer tijdje zal laten. Ze worden allebei wel heel erg mooi na zo'n actie trouwens: je komt niet meer bij als je die twee koppen naar elkaar ziet kijken: vuurspuwende ogen. Ze hebben weer een heerlijk tijdje in de wei kunnen lopen en ik ben natuurlijk weer foto's wezen maken. Paul en ik zijn nog een eind wezen wandelen: het leek wel wintersport, mjammie. Inmiddels dooit het als een gek. Vanmiddag ben ik ook nog even naar Brigitte en Charlotte wezen kijken. Charlotte was niet zo heel lekker voor het been, ze vond het zeker niet zo lekker met deze kou. Maar de eerste proef ging nog best redelijk. Ik heb nog geen uitslag gehoord, dus die kan ik niet melden.

5 maart

Laurie is alweer thuis: inmiddels weer met blosjes op de wangen. Wel moe, maar verder ok. We hebben vannacht best weer een pak sneeuw gehad en ik ben lekker thuis gebleven. Pony's hebben in de wei gelopen, ik heb nog foto's gemaakt, maar ze zijn toch wel te donker geworden. Ik vond deze van het vogelhuisje wel erg grappig. Stomme Sneep. Het dak van het vogelhuisje is trouwens na een aantal stormen gesneuveld, vandaar dat het nu een doorzonwoning is geworden. Niet echt poes-proof dus.
Verder heb ik eigenlijk niet zoveel gedaan. De hoefsmid is nog in Wijchen geweest, eigenlijk moesten de veulentjes gedaan worden, maar die doen we nou maar volgende week. Papa heeft geholpen met Flashlight en Kimberly vasthouden en zo kon de hoefsmid ook vroeg aan zijn weekend beginnen.

4 maart

Ligt die zielige Laurie opeens in het ziekenhuis. Ze voelde zich al tijdje slappig, blijkt ze flinke bloedarmoede te hebben. Dus nu ligt ze aan een zak met bloed. Arm kind. Nou maar duimen dat ze zich snel weer goed voelt.
Easter kon ook bijna richting ziekenhuis: ik had zijn staldeur niet op slot gedaan vanochtend en daar was hij dan toch in de loop van de dag achtergekomen: flinke ravage dus toen Paul thuis kwam. Gelukkig waren vanwege de kou de deuren naar buiten bijna dicht, zodat hij in ieder geval niet de straat op kon. Maar ja binnen was er natuurlijk wel het een en ander verplaatst. De kattenbak kapot, zak met luzerne door de stal heen, emmer water om, zakken met paardensnoepjes over de vloer en ook nog bij de brokken opslag. Vooralsnog is hij niet ziek geworden, dus wie weet loopt het met een sisser af. Verder sneeuwt het nu weer flink door. Ik heb de pony's nog wel even buiten gehad, maar vooral Brim was wel erg aan het glibberen toen hij terug liep.