Dagboek                      

Dagboek 2002

Dagboek 2003

Dagboek 2004

Dagboek 2005
Dagboek 2006 Dagboek 2007 Dagboek 2008 Dagboek
2009
Dagboek
2010
Dagboek
2011
Dagboek 2012  

Dagboek
20 januari

En toen was het opeens winter. Oh, wat heb ik daar toch een enorme hekel aan. Dinsdag ging het sneeuwen. Kon gelukkig thuis werken, wat een heerlijkheid. Maar ja, daar ging de sneeuw niet mee weg. Kou, sneeuw, bevroren toestanden, plakaat dichtgeplakte sneeuw op de weg: al met al: Giga staat weer stil. Grrrrrrr. En dit weekend was het helemaal afschuwelijk: hele dag straffe Oostenwind om het huis te gieren en vandaag ook nog eens met sneeuw. GRUWELIJK vind ik het.
Beestjes gaan verder goed. Gisteren hebben ze in de wei kunnen lopen, maar ik vraag me echt af of ze het daar naar hun zin hebben met die Oostenwind te razen. Bosco heeft vandaag nog even in de wei gelopen toen het bijna niet meer sneeuwde en de dames moeten nu maar even rondje in de bak doen. En dan nu maar duimen dat het stopt met vriezen!!

14 januari

Vanavond voor het eerst sinds twee maanden weer met Giga naar naar de springles. En ze vond het weer hartstikke leuk. Zoals Laurie zo mooi kan zeggen: ze ging als de brandweer :-). Leuk!
Paul heeft vandaag thuis gewerkt, dus de pony's konden lekker buiten lopen. En ze zijn begonnen aan de verbouwing (of eigenlijk meer afbraak) van de tuin. Grote spar is er uit, verder ook alle struiken, alleen de appelboom blijft staan. Nadeel is alleen dat ze nu niet meer verder kunnen vanwege de vorst............. lekker handig. Nou ja, het geeft in ieder geval al een hoop licht voor het huis.

13 januari

Strafpunten! Alweer een week niet geschreven. Maar ik had eigenlijk ook niet zo heel veel paardennieuws deze week. Laurie heeft een paar keer met Giga gereden en verder is er niet zo heel veel gebeurd. Vandaag ben ik de Hatertse vennen weer in geweest, maar het viel een beetje tegen: bijna alle paden waren toch wel flink bevroren, dus het was heel veel stapwerk. En dan ben je na een uur en drie kwartier best koud............... Het was wel erg mooi (en druk). Vanochtend Bosco even lekker gepoetst. Die begint al lekker te verharen onder zijn dekentje. Nou moet ik zijn manen nog gaan kortwieken. Morgen voor het eerst sinds flinke tijd weer naar de springles. Ben benieuwd of ze het leuk vindt.


6 januari

Lekker naar de Hatertse vennen geweest vandaag met Giga. Ik ging alleen veel te laat weg (al dat gelanterfanter ook hier thuis....) en daardoor was het laatste kwartier wel errug donker. Brrr, er zaten twee stukken bij door het bos, dat was eigenlijk niet meer leuk zo in het donker. Nou ja, het ging lekker en Giga vond het leuk om het galopeerpad weer te zien. Leuk om zo te merken dat ze die paden herkend. Er was wel een heel stuk ruiterpad helemaal vol gegooid met takkenbossen. Echt tientallen meters. Je zag ook al op het pad er naast een heel ruiterspoor. Het lijkt erop dat ze dat willen gaan verleggen, alleen zit er in dat pad een wildrooster, dus dat is niet zo handig. Moet je weer door het bos naar het pad met die takken en dan kun je er pas langs. Beetje vreemd.
Gisteren niet zo veel gedaan. Wortels gehaald voor de vreetmonsters. Oh, want vinden ze dat toch lekker. Die krijgen ze altijd voor het slapen gaan. Dan staan ze echt met grote ogen in de stal: waar blijven die wortels nou!!!!

3 januari

Gisteren heeft Laurie weer met Giga gereden. Ging echt lekker. Ze loopt mooi te sjouwen en is in haar hals ook wat losser dan eerst. Nu loopt ze net iets meer met haar koppie er op en toch lekker te bewegen. We rijden niet te lang, want ze heeft toch steeds beetje spierpijn. Langzaam opbouwen maar weer. Morgen mag ze nog even met Laurie aan de slag en dan ga ik zondag het bos weer in met d'r. Ik vind het een leuke verdeling zo :-).
Wie in mijn overzichtje van hieronder nog mist, is Dolly. Zij is paar maanden geleden verhuisd naar de eigenaresse van Lieke (en haar familie dus). Omdat het hier toch wel beetje overvol is en zij eigenlijk nog wel een plekkie hebben, hadden we dit plan op gepakt. Ze zouden kijken of ze misschien nog met haar konden gaan rijden. Inmiddels is Dolly 14 (tenminste vorig jaar dus), dus de hoogste tijd om haar eens in te gaan rijden :-). En dat pakt ze nog hartstikke leuk op ook. Het blijven toch verrassingsvolle pony's die Connemara's. Inmiddels is ze al een keer mee naar de ponyclub geweest. Ik vind het echt helemaal top. BInnenkort ga ik kijken.

1 januari

1 januari. Is er een mooiere dag om een nieuwe start te maken met het dagboek? En nu proberen vol te houden. Maar met facebook en fora is het moeilijk om ook nog in het dagboek te schrijven. Ik ga toch weer een poging wagen.
Stand van zaken: Bosco staat bij mij thuis en ik ben rustig aan met hem aan het longeren. Hij pakt het heel goed op (met 1 puberdag die we maar heel snel zullen vergeten :-)). Vorige week hebben we hem ook laten springen. Dat deed hij erg leuk. Foto's van die dag staan hier (een paar en verder voornamelijk foto's van 8 december: een dagje sneeuw): klik hier.
Verder staan hier Giga en Pebbles natuurlijk. Giga heeft 1,5 maand stil gestaan vanwege een iets dikkere pees. Geen rampen, maar toch even voorzichtig gedaan. We zijn van de week weer begonnen met rijden. En verder staat Olijfje hier. Ze is eind vorig jaar ingereden en mag nu weer lekker even niks doen en wat groeien. Ik zal snel haar fotopagina updaten, want die is al 2 jaar niet bijgewerkt. En dan hebben we nog Goldstar en Dawn die allebei inmiddels bolle buikjes aan het ontwikkelen zijn. Ben heel benieuwd hoe dat uit gaat pakken!
En dan wens ik iedereen natuurlijk een gelukkig en gezond 2013 toe. Met nog één keer die mooie foto van Brimstone.