NK pony's L- SGW Leidschendam/Vlietlanden, 16 juni 2012

Terug naar de begin pagina fotografie
[ terug ]

Op zaterdag 16 juni werd het NK SGW voor pony's gehouden in Leidschendam. Mark en Easter van de Leliaard deden hieraan mee in de L. Hieronder een verslag van Barbara met foto's van Erwin (aangevuld met foto's van andere fotografen).

Voor ons begon het al op vrijdag. Omdat er eerst sprake van was dat de dressuur voor de L pony´s op vrijdag gereden zou worden,
had ik al een stal en een B&B geregeld. Achteraf niet nodig maar we zijn toch maar wel op vrijdag al die kant op gegaan.
Halverwege de autorit kwamen we tot de ontdekking dat we alles bij ons hadden behalve het rijjasje
Lang leve mobiel internet en de sociale media, in no time had Mark via een kennis een jasje geregeld!!

We waren er al op tijd zaterdagochtend en dus alle tijd om het jasje te halen (hij had zelfs keus uit 2 maten!) aan te melden en te zadelen.
Het dressuurveld was ontzettend slecht en ook niet al te groot. Ik zag dat Easter er moeite mee had en ook last had van tegenliggers. De proef ging niet slecht gezien de bodem, maar we zijn beter van ze gewend.


Hij stond 7e na de dressuur en dat was een beetje een tegenvallen aangezien hij meestal in de top 4 zit na dressuur.
Maar dat haalde wel een beetje de druk van het willen presteren in de cross eraf.


Mark en zijn vader zijn vervolgens de cross gaan lopen en ik heb Easter lekker laten grazen ondertussen.
Er zat toch wel 4 uur tussen dressuur en springen.
Mark was na het lopen aardig onder de indruk van de cross, het was pas zijn 3e L cross en het stond toch best pittig hier en daar, vooral de trakehner en de haagsprongen vond hij spannend. Besloten om bij de trakehner het alternatief te nemen als het nodig was.

Toen even bij het springen gekeken, mén wat een balken vielen daar.
De bodem was vrij dramatisch dus niet gek dat er zoveel naar beneden viel.
Maar Mark en Easter kwamen er foutloos doorheen alhoewel het wel moeite kostte.Foto's van het losspringen (gekregen van Manon van bokt)

In het parcours:

Bij de dierenarts was alles ok en toen was het wachten op de start.
We konden aan alles merken dat Easter wist dat hij mocht crossen, hij had er duidelijk zin in!

De cross verliep super, ik kon redelijk veel sprongen volgen, de haagjes gingen zonder problemen en ook de trakehner bleek goed te doen. Foutloos door de finish en ook goed in de tijd. Heel blij waren we!

Heuveltje op (foto's van Manon)

focus op de volgende sprong

opsprong

en verder maar weer

Doordat hij 7e stond na dressuur wisten we dat hij in de prijzen zou zitten maar de vraag was of hij nog wat zou kunnen stijgen in het klassement. Het wachten op de uitslag duurde voor ons gevoel lang, maar het werd beloond met een prachtige 2e plaats. Het geleende jasje was alweer naar huis dus snel voor de huldiging een jasje opgescharreld bij een bekende, wel een chique meisjesjasje maar ach...
Toen nog een flinke rit naar huis en om 22 uur waren we weer thuis en mocht Easter nog even zijn benen strekken.