Stappie terug voor Giga en Laurie: B - SGW Heino, 23 september 2012

Klik hier voor foto's van andere combinaties die dag
Terug naar de begin pagina fotografie
[ terug ]

Het pakte in de L toch niet helemaal uit zoals verwacht, dus we (lees Laurie & Giga :-)) zijn een stapje teruggegaan en starten weer in de B. Maar die plannen gingen ook al niet helemaal zoals voorzien:
begin september kreeg Giga een hoefzweer en dat gooide wat roet in het trainingsschema.
Vol goede moed toch naar Heino vertrokken op 23 september. Wat in ieder geval mee zat was het weer: droog, niet te heet, best lekker.
En dan hadden we ook nog eens fijne starttijden en we hoefden pas rond kwart voor tien bij Laurie weg.
In Heino aangekomen eerst langs het secretariaat en daarna op gaan zadelen voor de dressuur. Met losrijden liep ze al lekker en wat ook opviel: ze was opeens niet meer bang voor andere paarden :-).
Deze foto is bij het losrijden vlak bij de ring. Lekker relaxt dat je daar nog een tijdje in alle rust kon rijden.




In de proef ging het ook lekker: we waren echt tevreden. En de jury was blijkbaar ook tevreden: 209 punten en een 1e plaats.




Na de dressuur meteen het springen verkend. Daarna mocht Giga weer op de trailer en zijn wij de cross gaan verkennen.
Wat trouwens leuk was: er was nog zo'n mooie Connemara schimmel! Linde en Iduna deden ook mee. En hoe toevallig: ze reden ook nog meteen na Laurie & Giga. Hier bij het losrijden voor de dressuur.




Zij reden ook een fijne dressuurproef.
Daarna kwam het springen aan de beurt. Klaar voor de start:


Eerste hindernis tikte ze aan, maar de balk bleef braaf liggen. Verder werd er niets meer aangeraakt en ze waren foutloos.



Van Linde en Iduna heb ik alleen een foto van het losspringen. Zij hadden ook een foutloos parcours.

Na het springen lans de dierenarts. Alles was okay (alleen had mevrouw er echt helemaal geen zin in. De camera ook even niet zo te zien. Kwam natuurlijk omdat ik aan het bellen was.............).

Ik ben bij hindernis 1 gaan staan en kon daarna naar hindernis 16 lopen om daar ook nog een foto te maken. Eerst even een doorkijkje naar de wildebras in het starthok :-).

H1

En dan van de andere kant:

H2

H3 (okay, dit wilde mijn camera ook niet echt, maar het idee is een smalle hindernis met heel veel riet/gras.

H4, dit was een soort opsprong, maar dat is wat moeilijk om te zien op de foto.

H5 was een afsprong. Tot hier ging het allemaal goed, maar dit vond Giga wel spannend en daarna wilde ze niet echt meer voorwaarts lopen. Gelukkig redt ze het in de B dan wel qua sprongen, maar lekker is anders. De foto is van de achterkant genomen, dus ze moet hier vanaf springen.



Daarna H6: 2 opsprongen achter elkaar. De dames laten even zien dat het toch wel klimmen is.

Hierna kwam een lang recht pad en een scherpe bocht naar rechts met redelijk kort daar achter een dubbelsprong.



H8 en H9 zaten ook weer redelijk dicht achter elkaar.




H10 was op zich niet hoog, maar wat er achter zat was heel onduidelijk. Je moest meteen naar links. Als je aankomt rijden kon je dat amper zien, dus hier verwachtten we al wat problemen met Giga. Die is niet zo van het onoverzichtelijke............
Ze kwam inderdaad vreselijk terug, maar Laurie heeft haar er nog over heen kunnen wurmen. Ze raakte de hindernis wel flink met haar achterbeen. Haar been heeft geen schade, maar het lijkt er op dat de peesbeschermer een flinke knak heeft opgelopen. Weet je meteen weer waarom je die dingen om doet........


Voor de verandering weer twee sprongen omhoog.

En daar kwam de volgende uitdaging: een greppeltje. Oei, geen favoriete sprong.
Dit leverde een weigering op, maar daarna sprong ze hem wel.


H13 zat daar vlak achteraan, berg op.

H14


En daarna kwam de waterbak. Je kon rechtdoor met afsprong(etje) of er rechts langs en er in lopen. Ze zouden voor de afsprong gaan. Maar daar had mevrouw geen zin in, ook niet toen ze er voor stilstonden. En dat terwijl het een sprongetje van niks is. Wat bij Rob in de training heel makkelijk gaat, is op vreemd terrein toch opeens iets onoverkomelijks.
Dan toch er maar langs en er in lopen. Dat is dan weer geen probleem.


H16 stond in het open "veld" en dat ging super.

 

Daarna de bak uit over een ronde hindernis. Daar heb ik geen foto van.

En via H18 naar de finish.

Bij H16 heb ik even staan wachten op Linde. Zij kwam trouwens met Iduna bij dezelfde hindernissen in de problemen: een wat twijfelachtige weigering op het greppeltje en een stop op het water. Zo begonnen ze achter elkaar op de startlijst en eindigden ze achter elkaar (maar dan in omgekeerde volgorde) op de uitslagenlijst.