Laurie en Giga: B - SGW Diepenheim, 21 oktober 2012

Terug naar de begin pagina fotografie
[ terug ]


Het begint al de dag of avond er voor: spullen schoonmaken en Giga wassen. Gelukkig helpt Paul altijd met wassen (en is Giga best schoon: meestal hoeven alleen d'r staart en benen).

Brrrrrr, dat was wel heel vroeg: om 5.40 uur ging de wekker (toen lag ik al bijna een uur wakker......... Al met al: het was een vroegertje.
Om 9.15 uur moest er gedressuurd worden en om 11 uur gesprongen. Dat werd krap met verkennen, vooral omdat het in Diepenheim altijd erg ver lopen is vanaf de finish terug naar de parkeerplaats. Gelukkig was het niet koud en was het droog. Het was wel erg mistig.
De dressuur ging best netjes en het resultaat was nog mooier: 202 punten en een gedeelde eerste plaats.
Daarna Giga snel de trailer op en Laurie en ik aan de wandel. De cross was leuk: lekkere lange stukken, mooi aangeklede hindernissen, op zich niet zo heel moeilijk, op twee keuze punten na. Een trakehner die vervelend aangereden moet worden vanaf een breed pad, met een tijdvretend alternatief en de waterbak: meest logisch is de insprong, maar ja: dat is niet favoriet bij Giga. Je mocht er ook inlopen, maar dat zag er wat rommelig uit. Laurie zou tijdens de rit besluiten wat ze zou doen.
Na een flinke wandeling terug Giga weer van de trailer en aangekleed voor het springen. Terwijl we daar waren en Laurie het parcours bekeek, werden er drie combinaties uitgesloten (van de vier die we zagen)............... wow.
Het parcours was geen probleem: foutloos en een mooie vlotte ronde.
Daarna naar de dierenarts: best een hoge pols: 80/min en een extra tikje te horen. Even overleg met de "echte" dierenarts, nog een keer luisteren: al gezakt naar 72 en we mochten richting start.

Ik ben richting veld gelopen, waar ik vier hindernissen kon zien.
Hieronder volgen de foto's van de hindernissen.Bij hindernis 2 had ik even mini bokt-meeting :-).Weer zo'n smalletje. Tot hier ging het allemaal simpel.

Daarna kwam het bospad met na een tijdje de trakehner (of meer skyjump-achtige sprong).
Laurie besloot direct naar het alternatief te gaan. Ik heb van deze hindernis wel een foto gespot van Mark en Easter. Een eerste poging leverde een weigering op, maar de 2e poging lukte (alhoewel Mark wel beetje moeilijk kijkt, hi hi).


Verder met het rondje van Laurie en Giga: alternatief van 7

op naar 8

Volgende keer echt een bredere hindernis uitzoeken om te fotograferen............

H14 is een heksenoog. Hier moest je even goed van rechts aan komen rijden, zodat Giga de ruimte er achter kon zien.

H15 de waterbak. Hier kon je kiezen tussen insprong en inlopen. Toch maar voor het er in lopen gekozen en dat ging goed.En de laatste. De linkersprong was voor de B-paarden.

Helemaal tevreden (was natuurlijk allang gewhatsappt...........)
Al met al lekker gereden, alles foutloos alleen wel ietsiepietsie langzaam. Daar moet nog aan gewerkt worden.
Bij de dierenarts was alles in orde (pols van 44) en het eindresultaat was een 5e prijs.