L- SGW Castenray, 6 mei 2012

Terug naar de begin pagina fotografie
[ terug ]

De tweede L-SGW voor Giga stond voor de deur. We hadden niet zulke fijne starttijden: rond 11 uur dressuur en pas om kwart voor 6 springen: dat is niet lekker zo'n lange wachttijd. Bleh. We moesten rond 9 uur vertrekken en vlak voordat ik weg zou gaan, keek ik nog even op bokt en daar zag ik dat iemand had ziek gemeld en oh wat een toeval: ze reed ook in onze ring. Ik ben dus meteen gaan bellen om te vragen of we op haar tijd mochten dressuren en gelukkig: dat mocht. Een kleine twee uur later gingen we dus op weg naar Castenray. Het was koud en regenachtig, niet echt lekker. Na aankomst meteen op gaan zadelen en losrijden voor dressuur.
De dressuur ging redelijk. Ik ben zoals altijd weer (te) kritisch en vind het nog steeds jammer dat ze thuis zoveel lekker nageeflijk en soepel loopt, maar dat blift toch moeilijk voor elkaar te krijgen op wedstrijd. Laurie vond het wel lekkerder dan vorig jaar gaan, dus we zijn hoop ik op de goede weg. Na de dressuur begon het te regenen en hebben we een dik uur in de auti gezeten met lekkere broodjes en koffie/thee en Giga had een hooinet voor haar neus hangen.


Terwijl Laurie lekker ging liggen slapen in de auto ben ik naar de cross voor de 1* wedstrijd gaan kijken. Zaten flinke hindernissen bij. Daarna zijn we samen de cross gaan verkennen. Er zaten een paar tricky stukjes bij: H4 was een trakehner die er heel simpel uit zag bij aanrijden en ook niet heel breed was. Wel na de sprong een stuk lagere landing, maar al met al moest dat te doen zijn. Bij H10 en 11 was het lijntje wat moeilijk en aan het eind zat nog een overbouwde sloot: kan ook spannend zijn. Ik verwachtte ook wel problemen om de boom voor het water: dat is toch niet Giga's lievelings werk. Maar al met al: geen cross om rillingen van te krijgen zoals we in Etten-Leur hadden. Vol goede moed op gaan zadelen voor het springen (gelukkig was het inmiddels droog geworden).


Het springen ging goed. De bodem was wel wat zwaar en daardoor liep Giga niet echt super vlot, maar het was een mooi foutloos rondje. Mijn fotografeer-kunsten waren wat minder: was met veel foto's te vroeg of te laat.Ik heb ook nog wat springfoto's op www.prokoni.de gevonden.


Deze fotograaf maakt altijd aparte foto's. Deze vind ik wel heel apart :-).
braaf:Na het springen liep ik naar het veld in de cross: daar kon ik hindernis 4 t/m 8 zien, dus dat was wel een mooi plekje.
Hieronder zie je H1.


H2

H3

H4

Hieronder zie je wat beter hoe de greppel er onder zit (voorste deel is voor de 1*, 2e is voor de M en de 3e is dus voor de L).

En dit was het alternatief op H4. Dat was zonder greppel er onder en iets minder diep. Hierna moest je nog links van de hindernis die je in de verte ziet nog een andere hindernis springen: het alternatief kostte dus wel flink extra tijd.

Tja, en toen stond ik daar dus. De omroep riep dat ze hindernis 1 t/m 3 goed hadden gereden en daar zag ik ze in beeld komen. Maar je moet toch niet denken dat Giga over deze hindernis wilde springen................. Vlak voor de hindernis stopte ze. Een tweede keer aanrijden hielp niet en toen wilde ze tot overmaat van ramp ook het alternatief niet meer springen. Ze had het helemaal gehad: boel op slot en doe het zelf maar. Zucht, snik, einde cross.
En moet je het monster nou zien staan op de weg: wachtend op mij. Staat ze daar een beetje enthousiast rond te kijken, maar een enorm balenede Laurie er boven. Ik moest wel lachen om deze foto, maar wel beetje als een boer met kiespijn.


De dag ervoor ben ik trouwens ook naar Castenray geweest: om Mark en Easter te bewonderen. Zij reden ook hun tweede L-cross, maar dan nog op pony-maat. Ze hadden wel iets meer pech met het weer: echt vies koud en nat was het. Ze reden een mooie dressuurproef (gedeeld 2e) en een foutloos springparcours.

Het springen was echt in de stromende regen.Daarna mochten ze richting cross. Erwin heeft foto van de eerste hindernis gemaakt:

Ik stond in het veld en zag ze over hindernis 4 komen (iets te laat en heel ver in de verte, dus foto is flink geknipt en vergroot).


H5 geen probleem.

In galop naar H7

H7

En dezelfde sprong door de fotograaf die in het bos zat:
Erwin stond bij de wijnvaten aan het eind van de cross.

En daar stond prokoni ook :-).
Op hindernis 8, een dubbel, hadden ze een weigering omdat ze geen fijne afstand voor de tweede sprong hadden,
maar verder hebben ze heerlijk gecrosst.


Hierna ben ik naar Ottersum gereden (was tenslotte toch in de buurt) om daar twee verzopen katjes te bekijken: Qira en Quinty stonden ernstig ontstemd over het weer in de wei te koekeloeren.


Hierboven Qira en hieronder soort Calimero Quinty. Binnenkort maar eens gaan kijken met mooi weer..............