18 september 2011: Giga en Laurie voor het eerst L-springen

Terug naar de begin pagina fotografie
[ terug ]


Nadat de laatste paar B-wedstrijden echt heel lekker gingen, hebben we de stoute schoenen aangetrokken en besloten om over te gaan naar de L. Maar toen ik vorige week L achter de naam van Laurie en Giga zag staan, moest ik wel even slikken hoor. Ik vond het toch wel spannend. Laurie zag het helemaal zitten: de springlessen gingen ook super, Giga heeft er echt zin in, dus het moest allemaal lukken.

Toch was ik vandaag wat extra gespannen en zag ik toch ook op Laurie's gezicht wat spanning. Er was best pittig gebouwd, dus ze moesten er flink tegenaan. Toen ze in de ring waren en nog even moesten wachten op de barrage van hun voorgangster, kwam de regen opeens met bakken uit de lucht zetten en werd de wedstrijd een paar minuten geschorst. Hup, Laurie en Giga naar de binnenbak en de camera en ik de jurywagen in. Na een paar minuten was het weer droog en even later was de jury-tafel ook weer bruikbaar (moest even een Sorbo-doekje over heen) en kwamen de twee combinaties weer in de ring.
Tijdens de barrage van de voorgangster: Gieg even op de foto. Let op de regenddruppels op haar neus.


En daar ging de bel: op naar hindernis 1.

Ja Gieg, nu moet je de breedte in :-).
Hindernis 2 was een steilsprong.

hindernis 3 ook. En alles lag nog op zijn plek.


Hindernis 4 was een oxer en daar moest ze wel even extra op rekken. Leuk om te zien dat ze dat dan ook doet! Alleen was mijn timing even dramatisch, dus geen foto. Hindernis 5 was het geel-grijze monster, die dit keer geen probleem opleverde.

Hindernis 6 was ook geen probleem, op weg naar de eerste dubbel. En ja, daar ging het toch even mis. Giga sprong de eerste hindernis eigenlijk wat te veel omhoog, waardoor ze te kort achter de hindernis terecht kwam en ze dus opeens nog flink aanmoest trekken om de tweede te sprinigen. Ze dacht dat op te lossen met een extra tussensprong, maar dat lukt niet meer in de L. Daardoor nam ze de bovenste twee balken van de steil sprong vol mee: Laurie zag er eentje voor haar neus de lucht in vliegen, maar gelukkig kwam er niets tussen de benen van Giga terecht en konden ze gewoon doorspringen.


Alleen was ik zelf wel flink uit mijn concentratie en te laat voor hindernis 8 (zie hierboven) en al helemaal te laat voor hindernis 9. Helaas dus geen foto's verder. Hindernis 9 was weer een dubbelsprong en hier kwam ze heel erg mooi doorheen. Dat was dus ook wel gaaf om te zien: Giga was zelf niet van slag van de vliegende balk. En nog met een bocht naar hindernis 10 en zo kwamen ze met een super mooi resultaat over de finish: het eerste winstpunt in de L ini het eerste parcours! Helemaal top.


Daarna naar huis: lekker wat brokjes en vlug samen met Pebbles de wei in: dat is natuurlijk waar het allemaal om draait!
Nog wel grappig om even te kijken: hieronder een foto van precies een jaar geleden: het eerste officiele BB-parcours waar ze aan meededen: ook op onze eigen rijvereniging de Roskam! Dan liggen de balken nu dus wel iets hoger. Super Gieg!!