3e SGW in 2011: Giga en Laurie in Neede op 24 september

Terug naar de begin pagina fotografie
[ terug ]


Precies drie maanden en twee afgelaste crosswedstrijden na Maarsbergen konden we eindelijk weer aan de slag op een SGW. En wel het Gelders Kampioenschap in Neede. Jammer dat we door de overvloedige regenval deze zomer niet wat vaker aan de slag konden, maar fijn dat het dan eindelijk weer zo ver was. En wat een luxe: we hoefden pas om 10 uur te vertrekken! We werden precies om 12 uur door de navigatie op het parkeerterrein afgeleverd en konden rustig aan gaan verkennen. De cross stond op L hoogte en zo kwamen we er meteen achter dat die hindernissen ook geen probleem moesten zijn in de toekomst. Na het verkennen gingen we weer richting trailer: Giga nog wat poetsen, kalkoenen er in, zadel er op en toen waren we dus veel te vroeg. Maar even blijven wachten bij de trailer en iets voor half twee richting de ringen gegaan. Het losrijden ging lekker: ze zagen er goed uit. Maar helaas: in de ring werd de draak in Giga wakker en werd het een strakke, niet willende apekop. Eerst even twee foto's van het losrijden:


Okay, het is geen Salinero, maar het kan er mee door. Dan nu de Giga in de ring:

 Dat is toch om je rot te ergeren.............
Op zich ging het niet slechter dan bij andere crosswedstrijden, maar deze keer waren de punten (en de klassering) wel beduidend slechter: gemiddelde lag net boven de 180 punten en ze stonden ergens in de middenmoot. Nou ja, nu hoefden we ons niet meer druk te maken over eventuele prijzen, want de cross zag er nou niet uit dat daar veel deelnemers de fout in zouden gaan. Daarom ook meteen besloten om niet voor het alternatief te gaan op de waterbak (inloop) maar over de boom er in te springen. Dan maar direct oefenen voor de L.
Eerst moest er natuurlijk gesprongen worden. Dat is dan ook weer spannend: het is zo'n stuk lager dan het gewone L-springen, dat we even bang zouden zijn dat Giga dit niet meer interessant zou vinden, maar gelukikig hield ze de voetjes van de balken en kwamen ze mooi foutloos rond.


Ik dacht nog even dat Laurie een verkeerd parcours reed: zat met de camera gefocust op een hindernis en zie Laurie naar een heel andere hindernis rijden..................... oei oei, maar ik zat helemaal fout (en hield gelukkig ook heel wijs m'n mond :-)). Hieronder hindernis 3.

Daarna richting cross. Ik ben op het veld gaan staan waar ik hindernis 2, 3, 10 en 11 kon zien en 12 in de verte nog even mee kon pakken. Hier verschijnen ze bij hindernis 2.
Het is wat moeilijk timen van zo'n afstand.

In volle galop (zouden mijn buitenrit oefeningen (lees: crosspartijen) geholpen hebben??)

Hieronder hindernis 3 (kijk dat rare scheve voorpootje............)

Daarna kon ik ze volgen via de omroep (super uitvinding!): hindernis 4 was de dubbel die enorm ruim stond: dat werden inderdaad 2 galoppassen. De dubbel van hindernis 7 bestond uit twee picnictafels. Die gingen super hoorde ik later. Opsprongetje 8 ook geen probleem. En daar zag ik ze via hindernis 10 (stond scheef naast het bospad) weer het veld op komen:

Zo te zien staat die bij een andere fotograaf ook op de foto :-).
Even inzoomen:en daar kwamen ze al weer aan sjesen.

Tja en dan verwacht je als fotograaf dat ze springen, maar nee er moet nog even iets voor gefreubeld worden.............
daar gaat je foto, grrrrrrrr.


Was ik nou toch maar naar de waterbak gelopen. Zucht.
Die waterbak deed ze overigens super. Een stuk voor de waterbak zag nog een hindernis die ook wat omhoog ging (de grond ervoor en onder), maar die nam ze mooi en ze ging goed door richting boomstammetje voor het water: hup er in. Mooi door de best diepe waterbak en goed eruit. Daarna nog 1 hindernis en ze waren weer veilig over de finish. Altijd weer het belangrijkste doel van de dag!
Uiteindelijk zijn ze 12e van de 39 geworden (dus nog mooi opgeklommen van een gedeelde 18e/19e plaats na de dresuur) en waren ze maar 3 seconden te langzaam in de cross: dat is een mooie verbetering!