5 augustus 2011: Giga en Laurie B-springen in Mortel

Terug naar de begin pagina fotografie
[ terug ]


Laurie en Giga zijn eind 2010 begonnen met gewone springwedstrijden naast de crosswedstrijden. Na een aarzelend begin is Giga dit goed gaan aanpakken. We gaan niet zo heel vaak op pad, maar langzaamaan werden er toch wel wat winstpunten bij elkaar gesprokkeld. Hun gelijkmatig presteren (geen 1e prijs, maar toch vaak bij de beste 5) leverde het reserve kampioenschap in onze Kring op. Omdat de kringkampioene op vakantie is tijdens de Gelderse, mogen Giga en Laurie de eer van onze Kring gaan verdedigen.
De wedstrijden in onze kring worden altijd maar door een kleine groep mensen bezocht en om nu toch eens te gaan ruiken aan een grote wedstrijd, togen wij op 5 augustus richting Mortel. Er kwamen 80 combinaties aan de start bij het B-springen, waarvan een groot aantal HC-starters, maar al met al zo'n 55 combinaties die voor de prijs mee deden. Dat klonk als een flinke uitdaging voor onze ponysmurf :-)).

Toen we naar de losrijring liepen, zagen we Giga's (iets grotere) dubbelganger in de wei staan:


Om de andere paarden iets meer op afstand te houden, hebben we een mooi rood lintje voor Giga gekocht.
Arme pony, ik hoorde mensen elkaar waarschuwen om niet te dicht achter haar langs te lopen........................

Het losspringen ging goed en beetje gehaast moesten ze opeens de ring in omdat de twee nummers voor hen er niet waren.
Ze gingen goed van start, gelukkig niet te afwachtend over hindernis 1, wat nog wel eens voorkomt bij Giga. Mooi over 2, rot lijntje naar 3,
waar ze dan ook heel kort voorkwamen, daarna scherpe bocht naar de dubbel: ook daar kwamen ze heel kort voor, waarna Laurie besloot twee galopsprongen te maken tussen de hindernissen in, in plaats van de logische één galopsprong. En dan is zo'n pony wel handig, want twee galopsprongen ging makkerlijk :-). Beetje gebroken lijn achtig naar 5 en:

Hieronder springen ze hindernis 6.

 


hindernis 7:


En terwijl mijn hart inmiddels in m'n keel zat: grote bocht naar 8 en een lange lijn en grote bocht naar hindernis 9 en alles foutloos!!


Op naar de barrage die pas aan het eind van de immens grote rubriek verreden werd. Giga maar even afgezadeld en een tijd bij de trailer gezeten. Toen weer richting losrijden. Er zaten 19 combinaties in de barrage. Laurie en Gieg mochten als 9e. Toen ze aan de beurt waren, was er nog geen enkele combinatie foutloos........ Behalve balken, een val, werden er voornamelijk ook veel tijdfouten gemaakt:
je moest echt wat bochten afsnijden, anders redde je het niet binnen de tijd.
De meeste hindernissen waren ook nog iets verhoogd, dus dat maakte het ook wel spannend.
Al met al had ik een hartslag van tegen de 100 toen ze de ring in gingen.

Hindernis 1 goed, hindernis 2 goed:


Daarna hindernis 3 overslaan en doorrijden naar de dubbel: deze keer flink doorgereden en mooi 1 galopsprong er tussen.
Na hindernis 4 meteen terug naar hindernis 7:


En dan de lange lijnen voor hindernis 8 en 9. Dan moet je tempo maken, maar ook niet te veel, want dat kost te makkelijk een balk.
Hindernis 8 ging super en hindernis 9 reed Laurie kort, dat is voor Gieg alleen maar prettiger en ta taaaaa: foutloos en ook nog eens binnen de tijd!!! Met een mooie 50 punten voor stijl, waren we ook nog eens dik tevreden. En dan is het afwachten: wie zijn er nog meer foutloos en hoeveel stijlpunten krijgen ze? Eén combinatie kreeg na een mooi rondje 54 punten, dus daar zakten we een plaatsje. Daarna kwam er nog een mooi rondje, maar dat werd beloond met 49,5........ leuk om te merken dat ze het rondje van Laurie en Giga mooier hadden gevonden! Eén combinatie reed echt een super mooi rondje: op verschillende plaatsen de korte route maar toch heel mooi gesprongen: dat werd heel terecht met 56,5 punt beloond. Maar verder...................balken, tijdfouten en lagere stijlpunten.
En bij het omroepen van de prijzen werden ze als derde prijswinnaar genoemd! Wie had dat durven denken van te voren.........

Daar sta je dan als trotse Connemara tussen de grote paarden :-).
Vooral op de foto hieronder kun je het verschil in grootte goed zien:Tevreden Laurie