De laatste SGW in 2011: Giga en Laurie in Bathmen op 6 november

Terug naar de begin pagina fotografie
[ terug ]


Oei, wat was het weer vroeg vanochtend: iets na 6 uur liep ik buiten en om 6.38 (8 minuten later dan het schema) reden we het erf af.
Maar even beetje meer gas gegeven dan anders om wat tijd in te halen en bij Laurie snel de hele verzameling spullen in de auto ingeladen. Er moest natuurlijk twee keer opgezegd worden wat we allemaal bij ons hadden en nog een keer checken of de boel compleet was en daarna: op naar Bathmen. Daar reden we iets na 8 uur het terrein op: netjes volgens plan. Dat het hartstikke koud was, dat was minder volgens plan, maar ja. De cross gaan verkennen en de dingen waar ik tegen op zag, die zag Laurie wel zitten, dus dat was mooi.
Even goed gekeken wat er bij de waterbak mocht en besloten dat we dat later nog aan de hindernisjury zouden vragen. Zo te zien mocht je steeds kiezen of je de B- of de L-hindernis sprong, maar ja: dat wilden we wel zeker weten natuurlijk.
Eerst maar eens gaan opzadelen en richting dressuurringen. Daar was het lekker krap bij het losrijden, maar nu wordt toch duidelijk dat Giga wel wat geleerd heeft in de afgelopen tijd: ze is veel minder bang voor andere paarden geworden en Laurie kon haar goed blijven rijden. En zowaar: Giga bleef deze keer in de proef ook nageeflijk!!
Al met al kwamen we dus met een heel erg goed gevoel van het dressuurterrein af. Laurie is toen bij het springen blijven kijken om het parcours te verkennen en ik ben richting waterbak gaan lopen om de hindernisjury uit te horen. En inderdaad: je mocht kiezen welke hindernis je pakte. Laurie vond de B-hindernis voor het water het mooist om richting de afsprong te rijden, dus die zou ze nemen. Ik wilde dat ze de afsprong namen omdat we die zeker volgend jaar in de L tegen gaan komen en we besloten samen dat ze niet de hindernis in het water zou springen, omdat ze dat nog nooit gedaan hadden. Dat moet eerst maar eens in een training gedaan worden. Ik heb Rob al in z'n oor gefluisterd dat hij een boompje in de waterbak moet gooien :-).
Opzadelen voor het springen was aan de beurt. Het losspringen ging super. Omdat nummer 40 er niet was, moesten ze opeens de ring in, dus ik moest nog even doorstappen om in fotograaf-positie te komen. Hindernis 1:
Hindernis 2 en 3 ook geen probleem.En eigenlijk was het hele parcours geen probleem.
Alle hindernissen mooie afstand, Giga bleef heerlijk voorwaarts, gewoon een heerlijk rondje.
Tijd om richting dierenarts te gaan en daarna de cross in. Ik liep alvast naar hindernis 5, daar kon ik ze mooi een tijdje volgen.
Toen ik daar aankwam had ik volgens mij wel een hartslag van 200: zo'n stuk lopen en spanning voor de cross gaat niet echt lekker samen.
Vlak voor Laurie moest starten heeft de cross nog een tijdje stilgelegen omdat iemand gevallen was en daarbij de rode vlag van de hindernis had laten sneuvelen (ruiter en paard waren verder okay), maar opeens zag ik een witte vlek verschijnen in het koolzaadveld.

Even inzoomen: ja, ze zijn het!

Hindernis 4 vond ik een redelijk imposanate hindernis, maar daar hadden Laurie en Giga een ander idee over: net zo makkelijk!


Bij hindernis 4 zat de fotograaf van Eventingphoto.com:

En door naar hindernis 5 (niet zo'n geweldige foto, maar ja, wel leuk voor het verslag vond ik)

Wat een lekker stel:

Na de moooie sprong op 5, vlug door naar 6:

Hindernis 6 was een dubbelsprong en vormde ook geen probleem.

Bij hindernis 6 zat Esmee Blom (waar ik zaterdag heel gezellig mee heb zitten fotograferen) en zij bekeek het geheel van de andere kant:Na het veld ging het linksaf het bos weer in. Daar stond een best imposante hindernis op niet zo'n makkelijke plaats, maar Giga gaf geen krimp en binnen een mum van tijd waren ze het bos in. Via hindernis 8, kwamen ze het bos weer uit en kon ik vanuit de verte hindernis 9 bewonderen: dat was een niet zo hoog hek, dat wel raar schuin op de looprichting stond. Laurie was van plan om hem via een bochtje toch recht aan te rijden, maar ze liepen zo lekker, dat ze er gewoon schuin overheen is gegaan.


Toen in galop langs het veld: lekker mijn kant op!


Kon ik ook eindelijk heldere foto's maken: het was echt heiig vandaag en dat is op een hoop foto's te zien.
Aan het eind van dit pad ging het rechtsaf, via een oxer het bos weer in en uit mijn zicht. Gelukkig word je dan door de omroep op de hoogte gehouden en zo hoorde ik dat ze foutloos over 11 en 12 waren: op naar de waterbak. Daar zat nog een sprong voor en dan dus de insprong. Dat werd allemaal foutloos gereden. Barbara zat bij de waterbak en heeft een filmpje gemaakt. Als het goed is, kun je hier klikken en er naar toe (wel even je scherm kantelen, want Barbara weet niet hoe ze het filmpje recht moet krijgen.
En Erwin heeft foto's gemaakt:

De laatste twee hindernissen vormden ook geen probleem en zo kwamen ze foutloos over de finish. Ze waren wel 13 seconden te langzaam, maar na zo'n heerlijk rondje, kunnen we daar niet moeilijk over doen! Ik kwam echt een glunderende Laurie tegen bij de finish: ze had alleen maar genoten onderweg. Een rit uit het boekje zei ze.
Na de controle bij de dierenarts konden we voldaan richting trailer.


Dat je dan bij de dierenarts moet draven, daar heeft Giga dan toch wel even de pest aan :-)).

Uiteindelijk bleken ze 207 punten bij de dressuur te hebben, wat goed was voor een tweede plaats. De tijdfouten hebben dat iets naar beneden gehaald, maar de 4e prijs die ze behaalden, is helemaal top.
Er zaten twee glunderkopjes in de auto terug naar huis!!!